TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

“Der er kun ét løb, der tæller i år”

af | 3. apr 2019 | Nyheder

Søren Kolbergs svenske stortalent Staro McMillan sæsondebuterer fredag på Lunden, selvom ejeren egentlig helst ville have været til Åby.

Der er lagt op til topmøde i fredagens 4-årsløb på Lunden, hvor både Dicte Skovsende, Donatello Garbo og Staro McMillan starter for første gang i år – og skal give 40 meter forud til Date Night og Desert Fox.

-Jeg ville ellers gerne ha’ været til Åby og starte ham om en uge, men de ville gerne se ham inde på Lunden, så jeg lod mig overtale, siger Søren Kolberg.

-“Han får altså 40 meters tillæg og hvis de kører 16 blank fra spids, så bliver det ikke noget let løb” sagde jeg, men nu prøver vi.

Staro McMillan. Foto: Jägersro

Staro McMillan startede senest den 13. november på Jägersro, hvor han sluttede på en skuffende tredjeplads i tiden 1.15,2/2140 meter.

-Efter det svenske Kriterium fik han lidt pause og så startede jeg ham i Sverige halvanden måned senere, men da viste han, at han var træt, så han fik efterfølgende helt fri i 14 dage, siger Søren Kolberg.

-Derefter begyndte vi at træne igen og det har han gjort lige siden, så han ER klar, men det er de andre helt sikkert også. Vi har jo ikke haft noget vinter i år; måske max. en uges tid, så jeg har kunne træne optimalt hele tiden og det har størsteparten af de andre trænere formentlig også, vejret taget i betragtning.

-Mht. kommende opgaver for Staro McMillan, så har jeg sagt til Steen Juul, at det taler vi om når den har startet på fredag. Så må vi se hvad vi kan finde af opgaver om tre uger, og når den så har startet dér, kan vi se på hvad vi vil fremadrettet.

-Jeg er i princippet fuldstændig ligeglad med om vi skal køre om 20.000 kroner. Der er kun ét løb, der tæller for mig i år og det er det svenske Derby den 1. september på Jägersro, og hvis det ikke passer ind i planerne med at starte ham cirka hver tredje uge, så er jeg ikke interesseret.

Én cylinder mere end Cocky
Foruden Staro McMillan har Søren Kolberg også 3-årige Elbow (Andover Hall) med i transporten til Lunden, hvor lillebroderen til Derbydeltageren Cocky skal i prøveløb med Steen Juul i sulkyen.

-Jeg ville gerne selv ha’ kørt ham, men Steen siger, at jeg kører alt for stærkt, så jeg er sat af! griner Søren Kolberg.

-Elbow er helbror til Cocky, men 10 cm større og har en cylinder mere, så det er en hest, jeg har store forventninger til.

-Jeg plejer at lave hestene klar som 2-års, så de kan 1.18-19/2000 meter uden de nødvendigvis behøver at starte før tidligt på 3-årssæsonen, så ham her kan i hvert fald bedre end 1.18.

Apropos Cocky, så har Andover Hall-sønnen ikke startet siden Derbyet i fjor.

Cocky. Foto: Martin Timm Holmstav

-Størsteparten af de heste, der får en gaffelbåndsskade burde man egentlig bare skyde, men man gi’r dem i stedet en chance og bruger en masse penge, før man beslutter sig for at slagte dem, siger Søren Kolberg – og indrømmer samtidig, at Cocky ER en speciel hest, der naturligvis skal ha’ en ekstra chance.

-Jeg begynder først at træne reelt med ham til august, men kører en tur med ham hver weekend og indimellem går han på skridtmaskine herhjemme, så han bliver holdt lidt i gang.