TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Gerhard Petersen i Hall of Fame

af | 31. mar 2019 | Nyheder

Travtræner Gerhard Petersen, der gennem næsten 50 år drev en succesfuld trænervirksomhed i København, er udnævnt til Travsportens Hall of Fame.

Bjørn var en af Gerhard Pedersen store heste i en flot karriere.

I 1932 i en alder af bare 21 år valgte Amager-drengen Gerhard Petersen at starte op som selvstændig træner efter endt uddannelse hos en af travsportens største profiler på daværende tidspunkt, Paul Groch.

Det blev starten på en trænerkarriere, der siden kom til at strække sig helt frem til udgangen af 1981, hvor Gerhard Petersen faldt for aldersgrænsen.

I løbet af sin karriere lavede Gerhard Petersen en lang række gode travere. De største stjerner i hans stald blev hoppen Tella the Great, der vandt både Kriterium og Derby, og Bjørn, der i slutningen af 1930’erne var uhyre tæt på at blive travsportens tredje Triple Crown-vinder.

Gerhard Petersen satsede som udgangspunkt ikke på at blive champion, men fokuserede i stedet på at give hestene i stalden lange karriereforløb. Tre gange, 1959, 1961 og 1963, lykkedes det dog ham at vinde championatet i København.

Gerhard Pedersen med Oliver the Great.

Både på og udenfor banen blev Gerhard Petersen beskrevet som en rolig og afbalanceret person, og han var blandt andet en højt agtet formand for Trænerforeningen gennem en årrække.

Han var også manden, der sammen med trænerkollega Palle Sperling hentede en af dansk travsports mest succesfulde avlshingste gennem tiderne, Frosty Hanover, til landet.

Carl Christian Junge og Lars Donatzky har beskrevet Gerhard Petersens karriere, og du kan finde portrættet på Travsportens Hall of Fames hjemmeside .- klik her

Tella the Great var Gerhard Pedersens første store stjerne

Henrik Berg har ogsÃ¥ lavet et portræt af Gerhard Pedersen pÃ¥ sin historiske side, travsportshistorie.dk – klik her