TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice pĂ¥ facebook

Portræt af en travpioner

af | Nyheder

Travsportshistorie.dk bringer nu et portræt af Helmuth Storck, som i sin tid var med til at stifte Aarhus Travklub – der for nylig kunne fejre 90-Ă¥rs fødselsdag – og bl.a. vandt den første udgave af Jydsk 3-Ă¥rings Grand Prix.

Helmuth Storck er sikkert ukendt for de fleste, men hans betydning for den Ă¥rhusianske travsport er uomtvistelig, og sĂ¥ har han som den formentlig eneste danske travtræner skrevet sine erindringer!

Erindringerne slutter ganske vist allerede i Ă¥rene lige efter 2. verdenskrig, hvor han stoppede som træner, men giver alligevel et unik indblik i Helmuth Storcks liv – fra den tidlige barndom pĂ¥ Lolland i slutningen af 1900-tallet over de første Ă¥r pĂ¥ Jydsk Væddeløbsbane i 1928/29 frem til afslutningen pĂ¥ hans trænerkarriere i 1947.

Han sluttede som en af Ă…rhus-banens førende træner, men starten pĂ¥ den professionelle karriere var alt andet end let:

De første Ă¥r var svære for mig. Dem der var faglærte var sĂ¥ misundelige pĂ¥ mig og gjorde mig alt den skade, de kunne bĂ¥de i løbene og alle andre mĂ¥der. Der var særlig en, som var meget aggressiv. Han skadede mig meget over for mine hesteejere, men var ikke selv noget værd som træner – men sĂ¥dan nogle er altid de værste. 

For havde jeg en uheldig dag, sĂ¥ skulle han nok fĂ¥ fat i den hests ejer og fĂ¥ ham blæst op. for kunne de bare stjæle en hest fra mig, sĂ¥ troede de, at jeg, som var gĂ¥et over fra amatør til træner og kunne fĂ¥ sĂ¥ og sĂ¥ meget ud af hestene, sĂ¥ kunne de sagtens fĂ¥ mere. Men det viste sig, at hvis de havde fĂ¥et fat i en hest fra min stald, sĂ¥ kom den ret hurtigt tilbage igen, da den blev dĂ¥rligere hos de andre, sĂ¥ da der var gĂ¥et et par Ă¥r, fik jeg mere lov at arbejde i fred, skriver Helmuth Storck bl.a. i sine erindringer.

KLIK HER for at læse portrættet af Helmuth Storck.