TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Lækker opvisning af Erik the Eel

af | Nyheder

Toårige Eric the Eel med Bjørn Goop indledte Derbydagen i Charlottenlund med en meget sikker sejr i Mark Ingdams Mindeløb/Breeders Course trods et løb ude i andet spor det meste af den sidste kilometer.

Mark Ingdams datter, Aff Ingdam ( gul jakke), ved hovedet af Eric the Eel efters ejren i Mark Ingdams Mindeløb. Foto Martin Timm Holmstav

Jeanette og Jens Glud Hansen har i deres firma, Panamera Racing gennem flere år investeret i fine løbsheste og potentielle følhopper.

En af disse er den italienske hoppe Lisa America (Varenne), der efter en fin væddeløbskarriere, hvor hun satte rekord 1.10.4 og tjente 2 millioner kroner,  nu har sit første afkom på bane, Eric the Eel (Muscle Hill).

Eric the Eel var på Derbyauktionen i fjor, hvor den blev købt tilbage for 750.000 kroner!

Det var der mange, der dengang ikke forstod.

Men mon ikke de gør det nu, for den måde Eric The Eel sejrede i derbydagens 1. løb, Mark Ingdams Mindeløb/Breeders Course indikerede, at her er tale om en hest med et talent noget ud over det sædvanlige!

Efter en rolig start kom Eric the Eel til at sidde i andet spor, og her sad den det meste af løbet.

Erling med Jørgen Sjunnesson havde taget spids fra start, men blev afløst efter 500 meter af Eastboundanddown med Birger Jørgensen. Første 500 meter efter 1.17.2 og kilometeren efter det samme.

Ned ad sidste langside kom Eric the Eel tættere op udvendigt på Eastboundanddown, men kunne den afvæbne denne?

På opløbshjørnet bad Bjørn Goop Muscle Hill-sønnen om at yde lidt mere og i løbet af få skridt var Eric the Eel alene og gik mod mål uden konkurrence.

Foto Martin Timm Holmstav

Eric the Eel sejrede sikkert i 1.16.1a/2000 m – 3/10 fra Dontpaytheferrymans banerekord.

På andenpladsen Eastboundanddown i 1.16.4, mens Erling blev nummer tre i 1.16.6. På fjerdepladsen Enjoy the Game med Steen Juul, der galoperede i første sving og satte en topplacering over styr. Den kom hjem i 1.16.8.

Efter Derbyauktionen i fjor, hvor Panamera Racing fik Eric the Eel med hjem, var der planer om at sende den i træning i USA.

Den har afstamningen til det – og efter at have set den i løb – ja, så tror jeg at den også har evnerne til at begå sig over there.

Men det blev i stedet til en tur til Italien, hvor Erik Bondo har optrænet og formet Eric the Eel.

Bondo startede den to gange, hvor Enrico Bellei sad i sulkyen, og det blev til to sikre sejre.

Med søndagens sejr kvalificerede Eric the Eel sig til finalen i løbsserien, Breeders Course, der køres lørdag den 27. oktober på Jägersro. Her er der en førstepræmie på 600.000 SEK.

Desværre køres det klassiske danske travløb, Dansk Opdrætningsløb dagen efter på Lunden.

At Panamera Racing vælger at starte Eric the Eel på Jägersro er forståeligt.

Og USA-planerne – ja, de eksisterer fortsat!