Nouvelle Avenue til finale

Nouvelle Avenue var den eneste der klarede cuttet af de heste med dansk tilknytning, der i aftes forsøgte at kvalificerede sig til finalen i hhv. Konge og Dronninge-pokalen på Åby Travet.

Nouvelle Avenue (Love You), der er opdrættet af Nils Moreau og Preben Sørensen, blev nummer tre i 1.13.9a/2140 m i et opgør som vandtes af favoritten Dixi Sisu (Ready Cash)  med Per Nordström i 1.13.7 kort foran Luck is Back (Scarlet Knight) med Stefan Persson i samme tid.

Dermed er Nouvelle Avenue videre til finalen.

Derimod gik det ikke så godt for de andre danskrelaterede heste, der var i ilden på Åby.

Flemming Jensen startede norske Shotproof, der galoperede og blev diskvalificeret, mens Peter Jensen sendte sÃ¥vel Absolut Gehör som NY Diamondinsky ud. Absolut Gehör var tæt pÃ¥ en finaleplads som nummer fem i 1.13.9 – løbet vandtes af overraskelsen Inga in Heaven med Ôrjan Kihlström i 1.13.7a/2140 m. NY Diamondinsky sluttede upaceret i sit forsøg i 1.14.5.

Makethemark med Ulf Ohlsson er tilbage i den form vi så ham i sidste forår. Foto Kanal 75

Favoritterne havde generelt set en god aften Рbortset fra Policy of Truth Рspilet til 15:10, der sluttede p̴ en femteplads for Ulf Ohlsson i 1.13.3a/2140 m.

Her vandt overraskelsen Justice Ã…s (Justice Hall) med Peter Untersteiner i 1.12.9a/2140 m.

1.12.9 var også vindertiden for såvel Makethemark (Maharajah) med Ulf Ohlsson som for Monard Newmen (Orlando Vici) med Fredrik Persson.

Langsomste vindertid i hingste-løbene noteredes sidste års Kriterium-vinder, Deimos Racing (Quite Easy) for, da den med Erik Adielsson i et speed-gør fangede Dominion Beach på målstregen og vandt i 1.13.7.

De indledende afdelinger i de to løb er knald eller fald for deltagerne, og derfor kunne der efter løbene foretages lodtrækning og sporvalg om startpladserne i finalerne, der køres lørdag den 13. maj – dagen før Copenhagen Cup på Lunden.

Hver finale er doteret med 100.000 Euro i førstepræmie.