TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

 9.345.371 grunde til Hestesportens tilskud

af | 12. maj 2014 | Nyheder

Desværre har nutidens politikere fået den opfattelse, at grunden til at Hestevæddeløbssporten er på Tipsnøglen udelukkende er for at bidrage til sportens eksistens.

Det er imidlertid en helt forkert opfattelse for der er nemlig mindst 9.345.371 grunde til at Hestevæddeløbssporten kom på Tipsnøglen i sin tid.

Det var ikke noget som sporten ønskede sig i slutningen af 1990-erne.

Hestesportens fjende nr 1. Kulturminister Marianne Jelved (R). Foto Nicolas Tobias Følsgaard

Hestesportens fjende nr 1. Kulturminister Marianne Jelved (R). Foto Nicolas Tobias Følsgaard

Derimod havde man fra Hestesportens side indledt sonderinger med det svenske spilleselskab ATG om at indføre V75-spillet hver lørdag.

Man ville gerne tilbyde danskerne et spil på heste med milliongevinst og på den måde øge interessen for de hjemlige trav og galopløb, så sporten kunne udvikles.

Hestevæddeløbssporten fik aldrig sit ønske opfyldt om selv at forestå introduktionen af V75 til danskerne.

I stedet blev der lavet en konstruktion, hvorefter Hestevæddeløbssporten overdrog alle sine rettigheder til totalisatorspil til det daværende Dansk Tipstjeneste (nu Danske Spil).

Det var frygten – der var rent faktisk tale om frygt – for at V75-spillet skulle tage markedsandele fra Tipstjenestens daværende guldkalv, Lotto, der medførte at man lavede den nye konstruktion, der i 2003 blev revideret således at Hestevæddeløbssporten kom på Tipsnøglen.

Populært sagt blev trav- og galop sat under administration, idet Danske Spil nu var en ikke blot dominerende samarbejdspartner, men også konkurrent, idet man efterhånden åbnede for så mange tilbud på spil til udenlandske hestevæddeløb, at de danske løbsdage er druknet i mængden.

Danske Spil har kun i yderst begrænset omfang søgt at markedsføre det produkt, der hedder spil på trav til Familien Danmark.

Og kendskab til muligheden for at spille V75 i Danmark er tæt på nul.

Hestevæddeløbssporten har op gennem dette århundrede haft meget få muligheder for at udvikle sig med et budget, der totalt er lig med det man drev sporten for i 1989!!

Gevinstpuljen for 7 rigtige i det svenske V75-spil, der afvikles hver lørdag er normalt på omkring 16 millioner danske kroner.

I det V75-spil, der blev afviklet i forbindelse med søndagens Copenhagen Cup på Charlottenlund Travbane kunne 1 spiller hente 9.345.371 kroner.

Og det var en sådan gevinst, Marianne Jelved og Co., du og dine samtidige politikere i sin tid frygtede ville blive for stor en konkurrent til Lotto.

Og derfor – og udelukkende derfor – kom Hestevæddeløbssporten på Tipsnøglen.

Så glem alt om støtte – det var en kold forretningsbeslutning – og derfor er det dybt useriøst at beskære i Hestevæddeløbssporten midler nu.

 

 

 

I