TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

770.000 Euro i Italiens Derby

af | 5. okt 2014 | Nyheder

I eftermiddag køres det 87. Derby del Trotto på Capannelle-banen i Rom, hvor man også afvikler hurtigklassens Gran Premio Turilli, hvor Commander Crowe får sin sidste start i Europa.

Derby del Trotto er for 3-årige heste og køres over distancen 2100 meter auto. 12 heste kommer til start – de har kvalificeret sig fra Derbyprøven, der blev afviklet i september måned.

Derbyets favorit er Sceicco (Look de Star) med Andrea Guzzinati i sulkyen, der har været en af årgangens bedste heste.

Som 2-åring vandt den storløb som Gran Criterium og Gran Premio Allevatori, og i år har den fulgt op med sejre i Citta di Napoli, Gran Premio Marangoni og senest sejr i en af Derbyprøverne.

Sceicco har sat sin rekord 1.11.8a/1609 m  på en andenplads i Prix Henri Cravosier på Enghien bag franske  Brillantissime (Ready Cash)

Sceicco er efter Coktail Jet-sønnen, Look de Star, mens moderen, Iuta 1.13.8 har Viking Kronos som fader.

Den samlede præmiesum er på 770.000 Euro og efter italiensk tradition kan man i programmet se, hvordan denne fordeles mellem hestejeren, kusken, træneren og opdrætteren.

Netto er der således 273.700 Euro til vinderen, mens træneren får 32.200 Euro og kusken 16.100 Euro.

Det svarer til en brutto førstepræmie på 322.000 Euro.

Opdrætteren af den vindende hest får 39.060 Euro.

I hoppernes Oaks del Trotto sender Jerry Riordan to heste til start, Sheava Vik (Donato Hanover) med Andrea Guzzinati og Saphire Bi (Conway Hall) med Enrico Bellei.

Sheava Vik vandt i august E3 Kort i 1.11.9 og er blandt løbets favoritter til førstepræmien på brutto 92.000 Euro.

I hurtigklassens opgør Gran Premio Turilli med en samlet præmiesum på 187.000 Euro gør Commander Crowe sin sidste start på Europæisk jord – i hvert fald i denne sæson!

Den 11-årige vallak skal køres af Ôrjan Kihlström og har en god udgangsposition fra spor 2 – udvendigt på den fine hoppe Orsia med Alessandro Gocciadoro.

Den 15. oktober sendes Commander Crowe til USA, hvor den senere på måneden skal starte i Yonkers International Trot og i næste måned i Breeders Crown på The Meadowlands.

Det er andet år man afvikler det italienske travderby på den nye travbane, der ligger indvendigt for galopbanen på Capannelle-banen i Rom.

I fjor blev derbyet afviklet ret sent, nemlig i december,  men nu er det tilbage på sin vante plads i kalenderen.