TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

70 år i dag

af | 7. aug 2014 | Nyheder

Carl Christian Junge – tidligere sportschef på Charlottenlund Travbane, daglig leder af Opdrætterforeningen samt det store svensk/amerikanske ACL Stutteri i Kentucky fylder i dag 70 år.

Carl Christian Junge . 70 år i dag

Carl Christian Junge . 70 år i dag

Få har betydet så meget for den moderne danske travsport som Carl Christian Junge har gjort.  Som sportschef på Charlottenlund Travbane var han arkitekten bag Copenhagen Cup og i nært samarbejde med kollegaen, Rune Stolt på Solvalla fik Junge en række af verdens bedste heste fra USA, Frankrig, Italien m.v. til start i løbet, der blev et fast punkt på den europæiske storløbskalender.

Da posten som sekretær i Opdrætterforeningen blev ledig efter Otto Donatzky’s død, sadlede Junge om og bestred denne stilling i flere år. Det var i hans tid, at bl.a. tophingsten Buckfinder blev købt til Danmark.

Efter hustruens Birthe’s alt for tidlige død fik Carl Christian Junge muligheden for at blive leder af det store svensk/amerikanske stutteri, ACL Stutteri Kentucky.

Her virkede han i flere år indtil hjemveen meldte sig, og Carl Christian Junge flyttede tilbage til Danmark.

I nogle år var han på freelance-basis tilknyttet Dask Travsports Centralforbund.

Travsportsinteressen deler han med sønner Mark, og de har sammen opdrættet nogle af svensk travsports bedste heste inden for de senere år, nemlig helbrødrene Oracle og Standout.

Interessen for travsporten er usvækket, og Junge følger dagligt via computeren travsporten i ind- og udland.

Travservice.dk ønsker Tillykke med dagen.