TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

60 år i dag

af | 29. nov 2014 | Nyheder

Travamatør, travopdrætter, slagtermester m.m. Søren Kolberg, Slagelse fylder i dag 60 år, og det markeres behørigt med en stor reception for alle venner, bekendte og forretningsforbindelser med en reception i Tjæreby Forsamlingshus, Næstved Landevej 220, 4230 Skælskør i dag mellem kl. 14.00 -kl. 17.00

Altid i godt selskab! Søren Kolberg efter sejren den 22. 11 med For Strong Winds.

Altid i godt selskab! Søren Kolberg efter sejren den 22. 11 med Four Strong Winds.

Det er efterhånden 30 år siden Søren Kolberg stiftede bekendtskab med travsporten. Han var en ivrig sportsrytter med ridebanespringning som speciale, men blev tirret af travopdrætteren Keld Ullerup til at prøve at køre en travhest.

Keld Ullerup er opdrætter af U-heste som bl.a. den gode Christa U, og fader til Britt Ullerup, gift med træner Jens Arne Hansen.

– Det kan du slet ikke finde ud af, sagde Keld Ullerup til Kolberg, så det var op til bevis.

– Jeg begyndte at komme hos Arvid Olsen for at lære at køre travhest, og kom også op til licensprøve, som jeg bestod. Min første traver hed Knortin, og den var ikke meget bevendt – ja, den var total værdiløs, siger Søren Kolberg.

– Bedre gik det med min anden hest, Jesper Søgård, der ellers ikke havde lavet meget inden jeg fik den.  Jeg vandt syv løb i træk med den.

Siden er der gået mange travere gennem stalden hos Søren Kolberg, der udover at være aktiv i løbene også har markeret sig som travopdrætter.

Her er kronen på værket Derbysejren med Leviti, som han opdrættede sammen med Jørn Borch.

Også sejr i Dansk Hoppe Kriterium er det blevet til med egenopdrættede Kinetic.

Seneste succes-opdræt er den gode Super Yankee, der er en af fem heste, som Kolberg træner for øjeblikket.

Det er aldrig kedeligt at være i selskab med Søren Kolberg, der altid kan kendes på sin vest-sjællandske brede dialekt.

Men desværre ser alderen ud til at have sat sit præg på fødselarens hukommelse.

Efter sejren med Four Strong Winds den 22. november bekendtgjorde Kolberg nemlig, at han ikke ville starte mere på Lunden i år, for så ville han være ubesejret på hovedstadsbanen i 2014.

Her glemte den driftige slagtermester og amatørkusk imidlertid, at han også har startet på Lunden i 2014 med Ultimo Tango, som han blev nummer to med samt Lancaster broline, som sluttede uplaceret.

I det daglige har Søren Kolberg stor hjælp af hustruen Charlotte, der både hjælper til med hestene og i forretningen, Kolberg Kød, der ikke blot er en stor slagterforretning, men også har en omfattende ud-af huset-forretning  med catering og med udlejning af store grill-ovne til fester etc.