TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

187.500 lette kroner

af | 31. aug 2014 | Nyheder

O’Grady med Flemming Jensen havde ikke de store problemer med at vinde Rex The Great-løbet, der var doteret med 187.500 kroner.

O'Grady med Flemming Jensen vinder sikkert Rex the Great-løbet med en førstepræmie på 187.500 kroner

O’Grady med Flemming Jensen vinder sikkert Rex the Great-løbet med en førstepræmie på 187.500 kroner

Efter afbud fra verdensstjernen Commander Crowe var O’Grady med Flemming Jensen spillet til favorit i løbet, og parret leverede også varen.

Flemming Jensen sendte O’Grady til spids fra start, hvor italienske Owen CR med Pietro Gubellini løb ud i galop med det samme.

Flemming Jensen fik lov til at bestemme tempoet. 1.16/1000 meter fortæller vist alt.

ogrady_vinder_for_flemming_jensen_20140831_2084873435

Opløbssvinget rundt kom staldkammeraten Obi-Wan med Jørgen Sjunnesson i angreb, men O’Grady havde ingen problemer med at svare og kunne vinde sikkert i 1.14.5a/2000 m foran Politiken med Morten Friis fra vinderhullet i 1.14.7, mens Obi-Wan besatte tredjepladsen i 1.14.8. Og mere dansk på fjerdepladsen, hvor Neo Holmsminde med Steen Juul, der undervejs havde siddet i ryg på Politiken, blev nummer fire i 1.14.9.

Der var kommet store penge på bordet, da løbet til minde om en af dansk travsports største navne gennem tiderne, Rex the Great blev afviklet på derbydagen.

En samlet præmiesum på ikke mindre end 375.000 kroner, hvad der er næsten dobbelt så meget som i Mesterskab for Danmark, der køres den 12. oktober.

Når Sportschef Flemming Sunn havde udskrevet et løb med en præmiesum, der omregnet til Euro er 50.000, var det for at kunne give deltagerne måske vigtige points til den forestående finale i UET Masters Trot den 14. september på Charlottenlund Travbane.

Men en teknikalitet som propositionerne til løbsserien, UET Masters Trot Serie betyder, at pointene i Rex the Great-løbet ikke tæller til årets Masters Trot finale!

Således står der om løbet på UETs hjemmeside

Every year a race called « Trotting Masters » is organised between the end of September and the

beginning of November, for the horses having the best UET ranking and this determined 15 days

before the date of the Trotting Masters.

Og i dag – den 31. August er der kun 14 dage til Masters-finalen.

– Men allerede i oktober måned i fjor faxede jeg til UETs sekretariatet og gjorde opmærksom på, at vi gerne ville afvikle Rex The Great-løbet med 50.000 Euro i samlet præmiesum,  så det kunne tælle mod Masters Finalen om 14 dage, fortæller Flemming Sunn, sportschef i Dansk Hestevæddeløb.

– Jeg fik en bekræftende fax tilbage, hvori der stod, at det nok kunne lade sig gøre, men at det lige skulle godkendes på generalforsamlingen. Det skulle kun være en formsag, hed det sig.

– Det har imidlertid vist sig, at denne regelændring ikke er blevet behandlet på generalforsamlingen, men ved fornyede henvendelser i år fihar jeg hver gang fået at vide, at der ikke skulle være nogen problemer med at afvikle løbet 14 dage inden finalen. Det gjorde franskmændene i øvrigt også  i fjor, siger Flemming Sunn.

– Imidlertid er der jo udbrudt travkrig mellem Sverige og Frankrig, og det er min opfattelse, at vi i Danmark er taget med ind i denne krig, idet vi i forbindelse med dopingsagen med Caballion var repræsenteret af en svensk dyrlæge, der besøgte træner Franck Leblanc for at undersøge forholdene på stedet. Desuden er det jo en fælles skandinavisk dopingdomstol, der har behandlet sagen, slutter Flemming Sunn.

Så derfor var der lige pludselig et løb med 350.000 kroner i samlet præmiesum på årets Derbydag.