TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

100% succes for vallak som avlshingst

af | 24. jun 2015 | Nyheder

Mandag aften vandt Awesome Annie på Halmstad. I aftes vandt Aron the Baron på Jägersro. Fælles for de to heste er, at de er eneste afkom efter Västerbo Prestige , der nu er vallak- og så er de begge ejet og opdrættet af Panamera Racing,

De forventninger, som Jeanette og Jens G. Hansen havde til Västerbo Prestige i løbene, blev aldrig fuldt indfriet. Et skrøbeligt bentøj gjorde, at den nu 10-årige hest blot nåede at starte 29 gange i karrieren, hvoraf han vandt de 14.

For nogle år siden besluttede man at kastrere Västerbo Prestige, for at se om det eventuelt kunne gøre ham mere holdbar.

Men inden kastrationen fik man ham tappet for sæd, og i 2011 blev to af parrets følhopper, Gossip Gal og Global Future insemineret med sæd efter Västerbo Prestige.

Det kom der hhv. Aran the Baron og Awesome Annie ud af.

Og nu har de begge startet og har vundet løb.

Aron the Baron ed Christiffer Eriksson vandt sin debut meget sikkert

Aron the Baron med Christoffer Eriksson vandt sin debut meget sikkert

Awesome Annie (ud af Global Future) vandt i mandags på Halmstad i 1.14.4a/2140 m, hvad der var ny banerekord for 3-årige udenlandske hopper, og i aftes debuterede Aron the Baron (ud af Gossip Gal) for Christoffer Eriksson på Jägersro med en let sejr i fine 1.15.9/2140m.

Begge heste trænes af Tomas Malmqvist.

I år er såvel Gossip Gal og Global Future atter insemineret ved Västerbo Prestige – og Jens G. Hansen anslår, at de fortsat har 10 doser sæd fra den nu 10-årige vallak, som de kan benytte til egne hopper.

PÅ HL Auktionen den 11. juli på Car Center Racetrack ved Nykøbing F udbydes såvel en åring som en 2-åring efter begge hopper.

Åringerne er efter Love You, mens Global Futures 2-åring er efter Broad Bahn og Gossip Gals efter Muscles Yankee.

Västerbo Prestige lever fortsat og går som hyggehest.