Slut med spil til svenske løb

Skrevet af Karsten Bønsdorf d. . Udgivet i Nyheder

Fra 1. februar bliver det ikke længere muligt at gøre indskud til svenske trav- og galopløb i DanToto. Hverken DanToto, norske Rikstoto eller finske FinToto har ønsket at imødekomme ATGs krav om en dobbelt så stor betaling for at kunne spille ind i de svenske puljer.

– Der er møde i Norge i dag, og forhåbentlig findes der en løsning, siger Rolf Laugesen, DanToto, – men som det ser ud netop nu, så har vi ikke spil til ATG’s løb fra den 1. februar.

Lige siden det blev muligt at spille ind i udenlandske puljer har der været en inernational aftale om, at spiller man ind i et lands pulje, så betaler spilleselskabet –  f.eks. DanToto – 4% i afgift til f.eks. ATG.

Spiller man i egen pulje betaler man  3%.

Det er disse takster som ATGs direktør Hans Skarplöth vil øge med mere end 100%, således udenlandske spilleselskaber skal betale op mod 10% for at spille ind i de svenske puljer.

Men de øvrige nordiske spilleselskaber har gjort fælles front mod ATG i dette spørgsmål, og findes der ikke løsning på problemet, så står ATG til at miste mange millioner – ligesom de svenske puljer vil blive mindre. Det kan igen afstedkomme, at der fra svensk side spilles mindre, så det kan være en ond cirkel at Skarplöth er i gang med at skabe.

I DanToto er man selvfølgelig kede af ikke at skulle have ATG-produktet på paletten, og foreløbig må man klare sig med franske travløb, og galopløb fra England og Sydafrika amt de danske løbsdage.