TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Udredning af idrættens økonomi og struktur

af | 11. apr 2014 | Nyheder

Kulturmin. analyse april 2014Kulturministeriet, Idrættens Analyseinstitut og KPMG har i løbet af det seneste år udarbejdet en analyse af idrættens økonomi og struktur. Analysen på 228 sider blev offentliggjort i denne uge, og den er spændende læsning, idet den skal danne grundlag for Folketingets beslutning om, hvordan idrætsverdenen fremover skal struktureres og finansieres.

Da hestevæddeløbssportens fremtid i Danmark er meget afhængig af politikernes beslutninger i denne sag, er det uhyre vigtigt, at analysen er korrekt og retvisende i alle henseender. Desværre kan man ved en hurtig gennemlæsning af analysen finde grove fejl i økonomidelen, som tyder på, at kvaliteten af analysen ikke lever op til dette krav. Eksempelvis er det anført i afsnittet om banernes omkostninger, at  Bornholms omkostninger i 2012 incl. præmier og administration udgjorde 11,2 mio. kr. Det korrekte tal er langt lavere. Ifølge det seneste regnskab var Bornholms Travselskabs  samlede omkostninger i 2013 inkl. præmier og adm.  3.263.114 kr. Direktør Henrik Friis, Dansk Hestevæddeløb, oplyser, at de har fundet flere fejl, og at de har kommenteret til alle politiske partier.

I dagens udgave af Politiken refereres udtalelser fra flere af Folketingets idrætsordførere for at støtten til hestevæddeløbssporten skal trappes ned, men at fremtiden dog skal sikres for sporten.  Ifølge Politiken forventes kulturminister Marianne Jelved og Folketingets idrætsordførere på et ikke nærmere kendt tidspunkt efter påske at være nået til enighed om, hvordan tipsmidlerne i fremtiden skal fordeles. Kampen om den fremtidige fordeling af tipsmidlerne er således i fuld gang, og derfor er det vigtigt, at politikerne får de rigtige informationer, således at afgørelsen kommer til at hvile på et sagligt og korrekt grundlag.

Link til analysen: Udredning af idrættens økonomi og struktur