Findes andre måder at udskrive løbene på, end det vi gør i dag? – Ja, det mener man på Charlottenlund Travbane hvor man nu iværksætter et forsøg på tre løbsdage med en anderledes løbsudskrivning i et forsøg på at få større felter, og dermed mere spillevenlige løb.
– På grund af faldende antal heste bliver det sværere og sværere at udskrive løb, så de bliver seværdige og spillevenlige, siger Lundens næstformand, Jørgen Sthelis.
– Det bliver stadig sværere at finde ordentlige startmuligheder for hestene, uden man skal rejse langt. – Udfordringen er at skabe startmuligheder for så mange lokale heste som muligt, i løb med jævnbyrdige felter.
Efter et vellykket arrangement lørdag formiddag, hvor man afviklede tre løb på Lunden orienterede Jørgen Sthelis bagefter i den nye Staldcafe om tankerne bag det konceptet, der bruges til løbsdagene, den 1. og 22. november samt den 6. december.
– Alle melder. hvad de har af heste, som er klar til en bestemt løbsdag. Hestene meldes i en samlet pulje, og herefter fordeles de efter forbehold og form, fortæller Jørgen Sthelis. – Løbene er altså ikke udskrevet som snore eller autostartløb – om det skal være det ene eller andet tager man stilling til, når man har fået anmeldelserne
– Løbssekretariatet sætter de anmeldte heste op i grupper efter de indkomne fravalg (nej til snore – nej til auto). Så mange som muligt indsættes med 10 – 12 / 15 heste i løb, hvor der trækkes lod om startpladserne som i dag, og det kan gerne være flerklasseløb.
– Løbene kan også afvikles med autostart, hvis der er anmeldt heste nok inden for gruppe – her fordeles startpladser efter amerikanermodellen, men det kan både være efter penge og efter form.
– Vi har vedtaget, at til de tre løbsdage skal der allerede anmeldes mandag, og startlisten vil foreligge dagen efter, altså tirsdag middag, slutter Jørgen Sthelis.