TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Manden der hader heste

af | 8. nov 2014 | Nyheder

Trav og galopsporten har en stor fjende i Søren Møller, der er formand for DGI. Han ser gerne de penge som hestevæddeløbssporten modtager, beskåret yderligere. Søren Møller har stor indflydelse i de politiske spil og er uden tvivl bagmanden til  forslaget om at hestevæddeløbssporten skal beskæres med op til 30 millioner kroner årligt. Desuden er han Næstformand i bestyrelsen i Danske Spil, der jo ikke just har haft sat turbo på markedsføringen af spil på heste. Torben Nygaard, der der formand for Hesteejerforeningen på den lukningstruede Nykøbing Falster Travbane har sendt dette åbne brev til Søren Møller.

Søren Møller – forlad Danske Spils bestyrelse.

S'ren Møller

Søren Møller

Åbent brev til Hr. Søren Møller, næstformand i Danske Spil og formand for DGI.

Jeg henvender mig til dig, fordi vi er en række personer på Lolland og Falster, der er dybt forundrede og bekymrede over at se, hvordan du udtaler dig, når du gennem mange år har været næstformand  i Danske Spils bestyrelse. Efter moden overvejelse sender vi dette brev til dig.

Vi er alle travinteresserede og flere er medlemmer af foreninger under DGI.

Det der får os op af stolen er dine udtalelser til rettet til vores kulturminister :

DGI-formand: Beskær travsporten endnu mere, minister!

Efter min opfattelse skal hestevæddeløbssporten have det beløb, man kan skabe i overskud på spil på heste – og ikke én krone mere.

Det har rystet os, at en person med den holdning er næstformand i Danske Spil.  Dermed er du også ansvarlig for udviklingen i spillet på heste i Dantoto.

Vi går ud fra, at du som en del af bestyrelsesarbejdet kender historien bag Danske Spils ejerskab af Dantoto. Herunder den strategiske baggrund for købet. Den fremgår meget tydeligt af dette udsnit af tidligere finansminister Tor Pedersens redegørelse til Rigsrevisionen, der skulle informeres om købet :

For god ordens skyld skal det bemærkes, at det for bestyrelsen spillede en væsentlig rolle, at Dansk Tipstjeneste med overtagelsen af hestespillet samtidig kunne beskytte sin kerneforretning. Hvis hestesporten havde haft held med at få indført det såkaldte lynspil Harry Boy i Danmark i et tæt samarbejde med svenske AGT, ville resultatet kunne ses i form af en betydeligt faldende indtjening på især det lukrative Lotto-spil. Der ville i en sådan situation blive tale om tabt indtjening i størrelsesordenen 3-cifret millionbeløb – hvert år.”

Man var altså ikke interesseret i at spil på heste skulle bliver en konkurrent.

I stedet blev det aftalt, at væddeløbssporten skulle have et årligt tilskud på ca. kr. 90 mio. , som kompensation for de mistede spilleindtægter og muligheden for at udvikle Dantoto med en udenlandsk aktør. Det er den lov, som et flertal i Folketinget vil ændre, så kompensationen reduceres til kr. 60 mio. .

Da Danske Spil overtog Dantoto var spillet på danske hestevæddeløb omkring kr. 450 mio.

Det er den stadig omkring 12 år efter, når man tager mange års inflation i samfundet i betragtning.

Ikke nogen imponerende udvikling.

Snarere tværtimod, når omsætningen har udviklet sig til ca. 4 milliarder kroner i Norge og 12 milliarder kroner . i Sverige.

Man kan undre sig over den manglende udvikling i Danmark.

Enten er Danske Spil uduelige, når det drejer sig om spil på hest eller også har man lagt kræfterne andre steder, hvor man kunne tjene mere.

Det mener vi, at udviklingen på andre spilleformer hos Danske Spil sandsynliggør.

Det er jo ingen hemmelighed, at spil på heste giver en meget lavere overskudsgrad end f. eks. Lotto.

Derfor er det i vores øjne dybt forkasteligt, at politikerne og du vil løbe fra den aftale, der blev indgået. Du vil endda gå endnu videre end politikerne.

Hvis Danske Spil ikke gider satse på Dantoto, så find en løsning på det med sporten.

Har du i øvrigt tænkt over, at DGI og DIF medlemmer får stillet svømmehaller, sportshaller, fodboldstadions og masser af andre faciliteter gratis til rådighed af kommuner, der bygger, vedligeholder og drifter dem med kommunalt personale.

Og at I får masser af tilskud til jeres medlemmer via f. eks. Folkeoplysningsloven.

Alle disse ting kan gøres op til milliarder af kroner.

Vi synes pengene er givet godt ud. Vi elsker sport og sunde fritidsaktiviteter.

Bare du og andre kunne synes det samme om en væddeløbssport, der for kr. 95 millioner kroner. selv klarer etablering, vedligeholdelse og drift af væddeløbsbanerne.

Dertil kommer, at der knytter sig tusinder af arbejdspladser til hestevæddeløbssporten, så den samfundsøkonomisk er en rigtig god forretning.

Du tænker ikke på ,at alt det positive i form af en god sund sport, masser af job og kulturtilbud til børn og voksne vil skrumpe ind. Og til sidst at forsvinde helt på grund af dit brændende ønske om at få væddeløbssportens millioner over til dig og dine medlemmer.

Skyr du ingen midler?

Vi tror de færreste vil have sympati for dine synspunkter, hvis de kendte hele historien.

Vi har mistet tilliden til, at du vil støtte en satsning på udvikling af spillet på heste.

Derfor mener vi, at du bør forlade bestyrelsen i Danske Spil omgående.

Vi ser dig gerne erstattet af en person, der også vil udvikle den platform, som hestevæddeløbssporten er afhængig af i fremtiden.

Venlig hilsen

Torben Nygaard

Kopi af brevet er sendt til : Bestyrelsen i Danske Spil, Kulturministeren og de politiske partiernes Idrætspolitiske ordførere.