TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Jelved er tyndt ude

af | 5. nov 2014 | Nyheder

Jelved er tyndt ude

Formanden for hestejerforeningen på NFT, Torben Nygaard skriver dette åbne brev til Kulturminister Marianne Jelved:

Nu er det dokumenteret, at kulturminister Marianne Jelved har givet urigtige oplysninger i forbindelse med de spørgsmål, som hun svarede på i går.

Karsten Bønsdorf fremlagde spørgsmål fra dagsordenen i forbindelse med et møde mellem embedsmænd Videncenter for Landbrug. Allerede der var det tydeligt, at der var noget rivende galt.

Jelved fortalte der var tale om generelle spørgsmål om hestesport og ikke væddeløbssporten specifikt. Men ordet væddeløbssport indgik i samtlige emner på dagsordenen.

I dag fremlægger Jørgen Kold fra Videncenteret Hesteafdeling så oplysning om, hvilke informationer embedsmændene fik med retur til København.

Desværre for travsporten, så blev informationerne aldrig en del af det beslutningsgrundlag, som Marianne Jelved gav sine kolleger indsigt i.

I stedet blev sporten fremstillet, som noget der ikke var værd at samle på.

I går deltog jeg i en debat med en af Kulturministerens partifæller. Hun er medlem af det kulturudvalg, der har arbejdet med loven. Hold da op en oplevelse. Jeg undlader at skrive hendes navn for jeg tror hun er en blandt mange, der slet ikke er ordentligt informeret. Og så er det jo svært at gøre sit arbejde ordentligt. Efter debatten skrev jeg en mail til hende, som bl. a. indeholder nedenstående.

Årsagen til min henvendelse er blandt andet, at du fortalte :

Væddeløbssporten har monopol på spil på heste – det er forkert. Det 80 % statsejede selskab Danske Spil har monopolet.

Væddeløbssporten tjener selv pengene på spil på heste – det er forkert. Alle spilleindtægter går til Danske Spil.

Væddeløbssporten er erhverv – det er forkert. Der er oprettet selskaber der skal stå for driften af væddeløbsbanerne. Det sker stort set udelukkende med de midler vi får fra Tipsnøglen – altså dem I vil reducere fra kr. 90 mio. til kr. 60 mio.

Vi bestemmer selv om vi vil lukke væddeløbsbaner – det er forkert. Beslutningen om anvendelsen af pengene fra Tipsmidlerne træffes alene af Hestesportens Finansierings Fond (HFF). Fonden er nedsat af Kulturministeriet og kulturministeren udpeger 3 af 5 bestyrelsesmedlemmer. Dermed har ministerens medlemmer flertal og afgør suverænt om baner skal lukkes. Hvis du læser det høringssvar, som HFF har sendt jer, så er det deres beslutning at 4 af 8 travbaner lukkes med store konsekvenser for os lokale.

Jeg kan godt forstå du ikke ved det hele – for det er meget indviklet. Det er mit håb, at jeg kan være med til at give dig et bedre udgangspunkt, for det videre arbejde med loven.

Afslutningsvis har jeg opfordret jeg hende til at kontakte mig – men det sker næppe.

Sagen viser, at der ikke ret mange, der kender problemstilingerne. Det er rystende, at et medlem af kulturudvalget kan fortælle landets befolkningen så mange forkerte ting på få minutter.

Vi må håbe, at kendskabet til tilbageholdte informationer fra Kulturministeriet og urigtige oplysninger i samrådet kan være et bidrag til, at politikkerne vælger at se på sagen igen.

Med venlig hilsen

Torben Nygaard

Formand for Hesteejerforeningen på Lolland og Falster