TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Hvad er PM Online for noget?

af | 12. maj 2014 | Nyheder

PM Online har fået en bannerreklame på Travservice.dk, men hvad er PM Online?PM-Online-coverbillede-680x110

Klik her eller på billedet for at komme til PM Online

PM står for Pedigree Matching, og PM Online betyder, at det er en internetudgave af Norman Halls Pedigree Matching database med faciliteter, der gør det muligt at se stamtavler og diverse avancerede rapporter for heste fra hele verden. Det er verdens største internationale database over travheste og pacere (Standardbred), og databasen rummer også en afdeling for fuldblodsheste og Quarter horses. I alt er der  3,7 millioner heste i databasen, og der kommer flere til hver eneste dag.

PM Online er en betalingsside, og abonnement på basisversionen koster 50 CAD svarende til 250 kroner om året. Norman Hall har imidlertid tilbudt DTC, at alle registrerede travhesteejere, opdrættere, trænere, jockeys og amatører i Danmark kan få fri adgang til basisversionen, hvis PM Online får lov til at bruge data fra DTC’s database. DTC undersøger i øjeblikket, om de vil give en sådan tilladelse.

PM Online har – selv uden DTC’s medvirken – langt flere ældre danske heste i databasen end DTC’s Sportsinfo. Til illustration af dette kan man f.eks. sammenligne stamtavlen for den gamle derbyvinder Onward Eagle, som den ser ud på henholdsvis PM Online og DTC’s Sportsinfo.

Onward Eagle PM Online

DTC’s Sportsinfo:

Onward Eagle DTC Sportsinfo

Stamtavlerne for danske heste er således mere komplette på PM Online end på DTC’s Sportsinfo.

En anden fordel ved PM Online i forhold til de nationale databaser er, at PM Online viser heste fra alle lande. Ønsker man f.eks. en afkomsliste for en avlshingst med afkom i flere lande, så viser PM Online alle afkom, hvor de nationale databaser kun viser afkom i det pågældende land.

Den udvidede version af PM Online – Guru niveauet – giver adgang til mere avancerede søgninger samt mulighed for at tilføje og redigere heste i databasen. Abonnement på Guru versionen koster 200 CAD svarende til 1.000 kroner om året.