TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Dramaet i Skive

af | 26. nov 2014 | Nyheder

Det varede lang tid før Dommerkomiteen på Skive Trav offentliggjorde resultatet af 6. løb onsdag eftermiddag – her fortæller banens Overdommer Uffe Møller om baggrunden for diskvalifikationen af Sir Diamond og Kaj Westergaard, og om hvorfor ingen andre blev pådømt.dramaskive

– Der var mange ting, der skulle undersøges. Vi skulle tjekke video og der var kuske, der skulle tales med før vi kunne finde frem til en afgørelse.

– At Kaj Westergaard kommer ude fra fjerde spor og trænger Birger Jørgensen, så denne presses længere ind i banen er de fleste enige i, og vi havde ingen anden udvej end at diskvalificere Kaj Westergaard.

– Da Birger Jørgensen presses ned i banen kommer Knud Mønster i klemme, og han gør efter min opfattelse det eneste rigtige for at undgå et styrt – nemlig at køre længere ned og komme altså delvist uden for banen. Han slipper fri af Birger og kommer ud i sit spor på løbsbanen.

Han vinder intet ved denne manøvre, og derfor skal han ikke pådømmes ifølge løbsbestemmelserne.

Med hensyn til episoden, hvor Birger Jørgensen hænger sammen med Kent Friborg, betragter vi det som en følge af Kaj Westergaards trængning.

Der kom desværre mange reaktioner efter løbet, der medførte, at det trak ud med vores afgørelse, men jeg føler at det vi er kommet frem til er det korrekte, slutter Uffe Møller.