TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

De vinder på afstamning!

af | 30. aug 2014 | Nyheder

Det er vel sjældent vi har haft to så store favoritter i såvel det åbne Derby som Hoppe Derby, som det er tilfældet i år.

Tumble Dust  - storfavorit i Broad Bahn Dansk Trav Derby

Tumble Dust – storfavorit i Broad Bahn Dansk Trav Derby

Tumble Dust virker som det oplagte vinderbud i Broad Bahn Dansk Trav Derby efter at have sat dansk rekord på 2500 meter distancen med 1.13.6a/2500 m i Derbyprøven, og Tast of Bourbon virker et hoved højere end konkurrenterne i Hoppe Derbyet.

Ser man på de to hestes afstamninger, så har man en del af forklaringen på deres favoritværdighed.

Tumble Dust er af ren amerikansk afstamning, og selv om hans fader Crazed (rediy Winner) ikke just har bragte igennem i USA, så ligger han dog på en 9. plads med sine 3-åringer og på en 15. plads på listen over alle aldre.

Moderen til Tumble Dust, Affinity er datter af Hambletonian-vinderen Victory Dream, en hingst der kun efterlod sig få afkom inden sin alt for tidligere død.

Affinity med sit  hingstføl efter Muscle Hill i 2012.

Affinity med sit hingstføl efter Muscle Hill i 2012.

Affinity, der ikke havde nogen stor væddeløbskarriere – hun tjente blot 2.200 dollars – har før Tumble Dust født bl.a. Photo Maxx (Sjs Photo) 1.10.7, der var 28 sejre og 601.407 dollars – blandt sejrene var det traditionsrige Tompkjins Gers på Tioga Downs samt Hard Livin (SJ’s Caviar), der var en ain årgangs bedsre heste som 2-og 3 års, hvor den vandt 210.558 dollars som 2-åring og 328.890 dollars som 3-åring. Den havde vindertrekord 1.11.5 i UA inden eksport til Sverige, hvor den som 5-årig løb 1.10.1 og den starter i dag med små 5 millioner svenske kroner.

At der er stor interesse for Affinitys afkom viser resultaterne fra de to seneste års Elitauktion i Stockholm, hvor Affinitys afkom er blevet dyrest begge år!

Tast Of Bourbon

Tast Of Bourbon

I Hoppe Derbyet er det neget svært at se hvem der skulle kunne besejre Tast of Bourbon.

Qualita Bourbon

Qualita Bourbon

Også Tast of Bourbon har en fremragende afstamning – ja, hun har vel en af verdens bedste med amerikanske Donato Hanover og den franske tophoppe, Qualita Bourbon, der i danske penge tjente mere end 11 millioner kroner og vandt et utal af klassiske løb i Frankrig.

Qualita Bourbon har efter tast of Bourbon født to afkom, der er indregistreret i Frankrig – begge efter Goetmals Wood – og hopper, der hedder hhv. Bahama Wood og Calita Wood, og ingen af dem har endnu startet.

Tast of Bourbon er hærdet i flere starter i Frankrig, hvor hun har mødt nogle af fransk travsports allerbedste 4-åringer.

Hun har været testet over 2700 meter og længere, og uden at falde igennem.

Men det er nok kortere distancer, der er hendes force og i lørdagens Dahl Advokater Dansk Hoppe Derby forventer jeg at se hende føre fra start til mål.

Ingen over – ingen ved siden af Tast of Bourbon!