TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Policy of Truth fra dødens

af | Nyheder

Selv om Policy of Truth med Ôrjan Kihlström sad i dødens det meste af løbet, så var den alligevel stærkest i E3-finalen, hvor Makethemark med Ulf Ohlsson løb ind i sæsonens første nederlag. 

Policy iof Truth. Foto Kanal 75

Policy of Truth. Foto Kanal 75

Det var en værdig vinder, der kunne hædres efter afviklingen af E3-finalen på Eskilstuna lørdag eftermiddag.

Policy of Truth (Explosive Matter) med Ôrjan Kihlström fik intet foræret på vej mod sejren, der var 1 million kroner værd.

Måtte gå den tunge vej i dødens, men kunne alligevel svare løbets storefavorit, Makethemark (Maharajah) med Ulf Ohlsson, der da denne gang i angreb efter at have siddet i andet par udvendigt.

Makethemark fik aldrig overtaget på Policy of Truth – tværtimod. Og i løbets sidste fase måtte Makethemark se sig henvist til tredjepladsen af M T Le Bron (Quite Easy) med Bjørn Goop.

Policy of Truth vinder E3-finalen sikkert. Foto Kanal 75

Policy of Truth vinder E3-finalen sikkert. Foto Kanal 75

Policy of Truth, der trænes af Reijo Liljendahl, startede for blot sjette gang I karrieren, og dette var dens femte sejr.

Allerede i kvalifikationsløbet imponerede den ved at vinde i bedste tid 1.12.7, og der er ingen tvivl om, at dette er en af årgangens absolutte topheste.

I Explosive Matter har Policy if Truth samme fader som sidste års Hambletonian-vinder Pinkman, ogh som Pinkman er Policy if Truth kastreret,

Moderlinjen går tilbage til den franske hoppe Dimitria, og herfra kommer bl.a. også de stærke Dubois-heste Mara Bourbon, Qualita Bourbon, Sam Bourbon og den danske Hoppe Derbyvinder, Tast of Bourbon.

Hesten ingen ville købe

Mens man kan sige at Policy if Truth er født i purpur og har været omgivet af store forventninger, så var der ingen der ville købe, den hoppe, der vandt E3-finalen for hopper.

Da Uncertain Age (Jocose) var fremstillet på Kriterie-auktionen, gik hun tilbage til Menhammar for mindstebuddet på 20.000 SEK:

Efter auktionen handlede træner Tomas Malmqvist hende til en anpartsstald – og det er jo blevet et helt eventyr!

Uncertain Age med Christoffer Eriksson vandt overraskende hoppe-afdelingen. Foto Kanal 75

Uncertain Age med Christoffer Eriksson vandt overraskende hoppe-afdelingen. Foto Kanal 75

Uncertain Age med Christoffer Eriksson havde al del held, der af og til skal til for at vinde et stort løb med 1 million i førstepræmie.

Rundt i opløbssvinget sad parret lukket ind ei ryg på favoritten Undine (Zola Boko) med Ôrjan Kihlström, men så galoperede førende Dixi Sisu et lille stykke ind i opløbet, og det gav plads til at Christoffer Eriksson kunne dykke ned i inderbanen og sende Uncertain Age frem til sejr i 1.13.5a/2140 m foran Undine i 1.13.6.

Moderen til Uncertain Age hedder Missi (Varenne) og den er også moder til The Better Half (Jaded)  som ejes af Stald KTAS. Den har rekord 1.14.3 og har tjent 31.323 kroner.