TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Amulet fra start til mål

af | 2. jul 2016 | Nyheder

Amulet med Birger Jørgensen vandt Tuborg Jydsk 4-årings Hoppe Grand Prix efter føring fra start.

Ingen kunne for alvor true Amulet med Birger Jørgensen, der vandt Tubirg Jydsk 4-Årings Hoppe Grand Prix. Foto Ole HIndby

Ingen kunne for alvor true Amulet med Birger Jørgensen, der vandt Tuborg Jydsk 4-Årings Hoppe Grand Prix. Foto Ole HIndby

ENS Snapshot-datteren Amulet, trænet af Peter Rasmussen, ejet og opdrættet af dennes hustru, Lone Rasmussen og kørt af Birger Jørgensen vandt Tuborg Jydsk 4-årings Hoppe Grand Prix med en førstepræmie på 155.000 kroner.

Fra sit indvendige startspor kunne Amulet holde spids. Fik Awesome Annie med Rene Kjær i ryg, mns Amalie Bork med Morten Friis i en rolig udgave, fandt plads i andet par udvendigt.

De tre forsøgsvindere sad således på de optimale pladser under løbet.

Birger Jørgensen fik lov til at dirigere tempoet.

1.15.7/500 m og droslet ned til 1.16.5/1000 m, hvor Aparte med Henrik Lønborg sad i dødens.

Med lidt mere end 500 meter tilbage åbnede Morten Friis ballet.

Han trak Amalie Bork ud tik angreb, og opløbssvinget rundt kom parret op udvendigt for Amulet, der svarede godt for sig.

Aparte faldt fra, og Rene Kjær trak Awesome Annie ud i andet spor for at forsøge angreb, men det var som om hesten misforstod den manøvre lidt og ikke rigtigt løb fremad.

Indvendigt kunne Aura Skov med Kenneth Nielsen, der havde siddet i ryg på Awesome Annie nu skyde frem, men på opløbshjørnet fik den en ny ryg, idet Amalie Bork nu blev trukket ned bag Amulet.

Lidt ind i opløbet forsøgte Morten Friis igen et angreb på Birger Jørgensen.

Birger trak ørevattet på Amulet, der trak lidt fra. Amalie Bork forsøgte at komme i nærkamp, men det lykkedes aldrig.

Den hest, der havde mest at skyde med i opløbet var faktisk Aura Skov, som Kenneth Nielsen måtte trække på tværs af banen for at få angrebsplads.

Ingen kunne fange Amulet, der sejrede i 1.15.6a/1800 m, men på en flot afslutning nåede Aura Skov (Hr Siem) andenpladsen kort foran Amalie Bork. Angelina (ENS Snapshot) med Jeppe Juel tog fjerdepladsen, mens Awesome Annie (Västerbo Prestige) og Amanda Vang (Lindy Lane) med Kasper K. Andersen tog de sidste præmier.

Peter og Lone Rasmussen flankerer Amulet efter sejren i Hoppe Grand Prix. Foto Ole Hindby

Peter og Lone Rasmussen flankerer Amulet efter sejren i Hoppe Grand Prix. Foto Ole Hindby

Med førstepræmien på 155.000 kroner har Amulet nu tjent 347.500 kroner i karrierens 12 starter.

Dette var hendes sejr nummer ti, og hun må nu fremstå som favorit til Dansk Hoppe Derby!

Amulet er sidste afkom efter Buckfinder-datteren Dalema Hjerl, og dennes klart bedste, selv om O’Dalema Byrds (Mastery) med 1.16.4 – 110.891 kr og Rondo Byrds (Extreme Aunou) 1.15.7 – 203.550 kr. var nyttige væddeløbere.

For Familien Rasmussen og vel især farmand Peter var sejren en stor fjer i hatten, selv om han tidligere har været i vindercirklen i andre storløb.

En sejr i Dansk Trav Derby har han opnået med Atom Tess – nu er muligheden for en sejr i Dansk Hoppe Derby med Amulet bestemt en mulighed.