TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice pĂ¥ facebook

Amerikanske stortrænere i dopingsag

af | Nyheder

To af USA’s største travtrænere Ron Burke og Julie Miller er sammen med ni andre trænere for øjeblikket indblandet i en dopingsag, der er under udredning.

Det er dopingprøver taget i Staten New York fra heste fra bl.a. Ron Burke og Julie Miller, der har vist sig at indeholde det smertestillende middel, Glaucine.

I 2012 var der ogsĂ¥ dopingsager, hvor Glacuine indgik, men da sporede man smittekilden tilbage til et foderstof.

Ron Burke er USA’s førende træner – i 2015 vandt hans stald 984 løb og tæt pĂ¥ 25 millioner dollars.

Julie Miller er især kendt for at have trænet topheste som verdensrekordholderen, Lucky Jim, Sevruga og helt aktuel Opulent Yankee, der pt dominerer pĂ¥ The Meadowlands. Hun arbejder tæt sammen med sin mand Andy Miller, der har vundet over 8.000 sejre.

Sideløbende med den udredning ,som der foregĂ¥r i New York har ejeren af The Meadowlands samt de to New York-banen Tioga Downs og Vernon Downs, Jeff Gural indledt en efterforskning.

Jeff Gural har gjort utroligt meget for at gøre travsporten ren (i relation til doping) pĂ¥ sine baner, og har udelukket flere trænere fra at starte heste pĂ¥ grund af dopingdomme.

SĂ¥vel Julie Miller som Ron Burke træner heste for Jeff Gural, der derfor har en meget stor interesse i at fĂ¥ afklaret sagen.

De to trænere har over for Jeff Gural erklæret sig uforstĂ¥ende over for fundet af Glaucine i deres heste.

De ved ogsĂ¥, at hvis de dømmes – sĂ¥ mister de ikke blot Gurals heste, men ogsĂ¥ retten til at starte pĂ¥ hans baner.

Det vil for begge parter – trænere og bane/Gural være et alvorligt tilbageslag.

Netop i Ă¥r oplever The Meadowlands en stor stigning i omsætningen, der hver aften i gennemsnit har været mere end tre millioner dollars.  Man kæører pt kun fredag og lørdag aften pĂ¥ The Meadowlands.

De øvrige dage har banen Ă¥ben for spil til andre baner.