TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

“Nu sidder vi på den rigtige side af bordet”

af | 2. feb 2016 | Nyheder

Henrik Friis

Henrik Friis

Mandag kunne Dansk Hestevæddeløb formidle en særdeles positiv nyhed omkring den usikre situation, som sporten har været i de seneste år.

Efter et internt møde i regeringen i sidste uge er det nemlig blevet besluttet fra Christiansborg, at man igangsætter arbejdet omkring en ny finansieringsmodel for dansk hestevæddeløbssport.

Udgangspunktet for modellen vil være en liberalisering af hestespillet, men hvad det konkret fører med sig, kan være temmelig svært at forudse – og måske endda selv for sportens top.

”Det er for tidligt at vurdere, hvad liberaliseringen af spil på heste betyder, men der er ingen tvivl om, at det var en utrolig betydningsfuld beslutning for sportens fremtidsmuligheder,” forklarer direktør i Dansk Hestevæddeløb, Henrik Friis.

”Vi skal bruge de kommende måneder på at tale med forskellige aktører på markedet, og heriblandt er også vores logiske samarbejdspartnere som ATG og Rikstoto fra vores nabolande. Men mulighederne er mange, samtidig med at vi stadig må afvente den konkrete lovtekst og de rammer, som kommer til at omkranse aftalen.”

”Der forestår derfor stadig en masse arbejde på det politiske niveau, men et forsigtigt mål kan være, at vi kan præsentere en fremtidig model inden sommeren og måske med opstart ved årsskiftet,” lyder det håbefuldt fra direktøren.

”Indtil da vil vi stadig være en del af den nuværende aftale for sportens drifttilskud, så eksistensgrundlaget er tilstede, mens vi arbejder på fremtidens muligheder. Det er meget betryggende. Man kan vel sige, at vi nu sidder på den rigtige side af forhandlingsbordet,” slutter Henrik Friis.