TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Løst og fast

af | Nyheder

Hermed en lille rundgang fra lørdagens begivenheder inden for travsporten i Norden.

Bornholm
Vejrguderne var bestemt ikke med “verdens mindste travbane” på Bornholm, der rundede sæsonen 2015 af lørdag eftermiddag.

Selve vejrliget fylder nok ikke voldsomt i John Gommans’ hukommelse, for den nykårede amatørchampion kan se tilbage på en stor finaledag. Hele tre sejre blev det til, og dermed blev kampen aldrig for alvor spændende med Stefan Lind-Holm som den nu detroniserede mester.

UccelloGene-20151017

John Gommans vandt bl.a. med Uccello Gene. Foto: Torben Ager/PhotoPassion

Det var endda lige ved at blive en sejrskvartet for Gommans, der i opgøret for bedste klasse førte an bag Santana Ås, men til slut måtte parret se “Kongen af Bornholm” i form af Max Brogård (Chipmate) glide forbi for Frank Mikkelsen.

Nævnes skal også 14-årige Jeltsin Simoni (My Nevele), der sluttede sin karriere af med sin 12. sejr i 146 starter. Rent faktisk indledte Jeltsin Simoni karrieren som treåring hos Seppo Kukkonen i Skive, og der kan måske også være blevet sat et andet og lidt særligt punktum i forbindelse med sejren. Mon ikke dette var sidste afkomssejr for 80’er-stjernen My Nevele – Walther Kaiser-Hansens livsforsikring, som han udtrykte det?

Lunden:
En lille let anretning havde Ken Ecce som aftenens triumfator via to sejre. Det var først Whoopi (Victor Victor) og siden Audrey (Chipmate), der sørgede for doublen, hvoraf sidstnævnte imponerede mest. Trods udvendigt løb og med medfavoritten Attila i ryg, var Audrey alligevel stærkest til slut.

KenEcce

Ken Ecce. Foto: Martin Timm Holmstav

Opgøret for bedste klasse gik til René Kjær og Summer Day (Trophy Catch), der hentede karrierens 17. sejr på en flot langspurt og via 1.14,3a/2000 meter. Medfavoritten Indian Summer D førte an undervejs og så stadig fin ud i sidste sving, men så ebbede kræfterne lidt ud.

Og siden kunne Max Nielsen bringe Teodor (Trophy Catch) til dennes 5. sejr i træk og også på en fin afslutning ude i sporene. Marginalerne over mål var imidlertid små, da vinderhullets Tchai Bakkely strittede fint imod hele vejen ind.

V75 – Sverige
Endnu en favoritbetroet omgang, hvor der slutteligt var 8.853 kr. til syv rigtige og endnu en jackpot til næste uge. Hovedbegivenheden var toårsløbet Svampen, der gik til Per Nordström og Dixi Sisu (Ready Cash), der førte hver en meter og kunne “nøjes” med 1.14,0a/1640 meter. På andenpladsen fulgte det lokale håb M T Le Bron og Åke Lindblom. Lindblom havde dog allerede været i vindercirklen, da hans Sauveur (Echo) som ventet var overlegen trods udvendig rejse i Sølvdivisionen.

Gulddivisionens danske islæt i form af O’grady og Magiccarptride US var side om side over mål – og som 3. og 4. hest. O’Grady sad i inderbanen hele vejen i hhv. vinderhullet og tredje par indvendigt, mens Magiccarpetride US forsøgte sig i sporene sidste sving rundt, men ebbede lidt ud. Det var nemlig umuligt at tage meter ind på vinderen Thai Broadway (Broadway Hall), eftersom Björn Goop fik stjålet løbet via 1.17 for de første 1000 meter som førende.

V75- Norge
Blot en lille notits for at fortælle, at V75-1 på Momarken Travbane blev vundet af danskfødte Tooltime (Carmody Lobell) og med Kim Pedersen i sulkyen. Trods spor 12 var parret gjort til 19:10-favoritter, og Tooltime rundede med førstepræmien på 50.000 NOK samlet den kvarte million kr. i indkørte penge.