TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice pĂ¥ facebook

Præsentation – Cool Canadian

af | Nyheder

Aalborg auktion

41 Cool Canadian

From Above (se) – Athena Sund (se) v. Scarlet Knight (us)

Opdrætter og anmelder: Jondahl hestestutteri. Tkf 22 14 47 43

Blod fra Sveriges to kendteste stutterier

Cool Canadian

Cool Canadian

SĂ¥vel Menhammar Stutteri som Erikssund Stutteri har gennem Ă¥rtier været synonyme for kvalitetsopdræt af travheste.

Mens Menhammar navngiver deres heste med navne, der ofte relaterer sig til moderens navn, sĂ¥ bærer alt opdræt fra Erikssund Stutteri kennelnavnet, Sund.

Et godt eksempel pĂ¥ Menhammars navngivning er netop From Above – faderen til Cool Canadian.

Moderen til From Above hedder A Gift from Heaven!

Faderen til Cool Canadian, From Above er født og virker som avlshingst pĂ¥ Menhammar.

From Above havde en fantastisk løbskarriere, hvor han vandt sĂ¥vel Svenskt Trav Kriterium, Svenskt Trav Derby og Elitloppet!!

I avlen har han ogsĂ¥ været en vinder – selv om det er meget svært for at svenskfødt hingst at fĂ¥ de allerbedste hopper.

From Above er fader til 21 millionærer anført af Marshland med 5.6 mio. kr. og Orecchietti med 4.3 mio. kr.

Her i Danmark kender vi From Above som fader til Kriterie-vinderen Takethem, som efter mere end et Ă¥rs pause nu er tilbage og starter pĂ¥ højeste niveau.

From Above er ogsĂ¥ fader til den norske Ready Eddie, som er i træning hos Morten Juul, og som blev nummer to i Norsk Trav Derby i fjor.

Run Winner, Takeabove, Thengill, Top Winner, Tail Lights m.fl, er andre gode danske afkom efter From Above.

From Above - fader til Cool Canadian

From Above – fader til Cool Canadian

Moderen til Cool Canadian, Athena Sund kommer ud af en af de klassiske moderlinjer fra Erikssund, der i virkeligheden baserer sig pĂ¥ en amerikansk hoppe, nemlig Precious Star – en helsøster til legendariske Nevele Pride!

Precious Star blev i 1969 importeret til Sverige af Erikssund Stutteri ,og selv om hun kun nĂ¥ede at fĂ¥ to afkom, en hingst og en hoppe, sĂ¥ blev hun linjedannende pĂ¥ stutteriet via sin datter Noblessa Sund.

Noblessa Sund, der havde Noble Victory-sønnen, Noble Action som fader, blev en fantastisk følhoppe, der fik ikke færre end fem afkom, der har tjent mere end 1 million kroner.

Og husk, at det er afkom født i perioden 1981 – 1995!!

Noblessa Sund er da ogsĂ¥ udnævnt som Elitsto i Sverige!

Blandt Noblessa Sunds 12 afkom er Chantal Sund (Songcan) 1.17.4 – 161.000 kr.  Chantal Sund er bl.a. moder til Sonett Sund, der nu ejes her i Danmark, og hendes første afkom er Walt Disney, der blev nummer fire i Ă¥rets Derby.

Chantal Sund blev ogsĂ¥ moder til Mamsell Sund (Sugarcane Hanover) 1.14.5 – 226.000 kr., der igen er moder til Athena Sund (Scarlet Knight) – moderen til Cool Canadian.

Første afkom efter Athena Sund er Glenmorangie, der er helbroder til From Above. Den har startet fĂ¥ gange – bedst to andenpladser, og er nyligt sendt i træning hos Reijo Liljendahl.

Derefter følger en 2-Ă¥ring efter Ready Cash.

Som svenskregistreret kan Cool Canadian som 2-Ă¥ring gĂ¥ Premie-lopp i Sverige, og opfylder den tidskravet, modtager ejeren en bonus pĂ¥ 20.000 SEK!!

OBS! OBS! Har køber af Cool Canadian ogsĂ¥ købt det træningsophold hos Roger Walmann, der udbydes pĂ¥ Aalborg-auktionen, giver Jondahl Hestestutteri transporten af Cool Canadian til Walmanns stald!!

Cool Canadian er røntgen-fotograferet og har ingen anmærkninger