TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice pĂ¥ facebook

It’s Hambo Time

af | Nyheder

Klokken 23.15 i aften, dansk tid afgøres verdens største travløb, The Hambletonian Stakes pĂ¥ The Meadowlands i USA. I finalen vil 10 3-Ă¥rige travere kæmpe om en samlet præmiesum pĂ¥ 1 million dollars -smĂ¥ 7 millioner danske kroner – og du kan spille og se alle løbene hos DanToto.Hambo_90_Logo_Transparent

Intet løb i verden har større betydning for travsporten end The Hambletonian Stakes.

Det er det vigtigste travløb vi har til at angive i hvilken retning traveravlen gĂ¥r – det har historien sĂ¥ tydeligt bevist.

Vinderen af The Hambletonian Stake indskriver sig for altid med flammeskrift i travsportens analer pĂ¥ verdensplan.

En Hambletonian-vinder er kendt og anerendt overalt, hvor den dyrkes travsport.

Det er i Ă¥r 90. gang The Hambletonian Stakes afvikles.  Siden 1981 har The Meadowlands været hjemsted for løbet, der første gang blev afviklet i 1926 i Syracuse i Staten New York.

Siden har The Red Mile i Lexington, Kentucky været værter for løbet, da regnvejr betød aflysning af løbene i Syacuse.

Good Time Park med tre sving,  hvro The Hambletonian bkev kørt i Ă¥rene 1930  1956

Good Time Park med tre sving, hvor The Hambletonian blev kørt i Ă¥rene 1930-56

Fra 1930 til 1956 blev The Hambletonian kørt i den lille by Goshen, der ligger en time fra New York. Det er her travmuseet ligger. Det var dog ikke pĂ¥ den lille bane ved museet, men derimod pĂ¥ en anden bane, Good Time Park, der var speciel med tre sving, hvor storløbet blev afviklet.

I 1957 flyttede The Hambletonian Stake til Illinois, hvor det blev en de af festlighederne ved at det Ă¥rlige State Fair (dyrskue) i den lille by Du Quoin, men i 1981 lykkedes det The Meadowlands at fĂ¥ løbet og det har gjort løbet mere kendt – ogsĂ¥ uden for travsportskredse.

Oprindeligt var The Hambletonian Stake et heatløb, hvor den hest der først vandt to heat, var den endelige vinder.

Det har i seks tilfældet medført, at den endelige vinder først var fundet efter fire heat!

Fire løb pĂ¥ samme dag skulle der altsĂ¥ til for at kĂ¥re vinderen.

Steve Lobell med Bill Haughton vandt i 1976 efter fire heat

Steve Lobell med Bill Haughton vandt i 1976 efter fire heat

Sidst det skete var i 1976 i Du Quoin, hvor Steve Lobell med Bill Haughton vandt til slut

Her sejrede Zoot Suit i 1. heat. Derefter vandt Steve Lobell 2. heat – i øvrigt i verdensrekordtid 1.12.2. I 3. heat overraskede hoppen Armbro Regina ved at vinde i 1.12.5, hvad der var verdensrekord for 3-Ă¥rige hopper.

Herefter mødtes de tre heat-vindere i et race-off, som Steve Lobell vandt i 1.16.1, men umiddelbart efter sejren kollapsede Steve Lobell. Det gav anledning til en revision af løbets propositioner, og en regel om max. tre heat samme dag blev indført.

I flere Ă¥r afvikledes The Hambletonian med indledende afdelinger ugen før finalen, men i 2013 gik man atter tilbage til at have indledende afdelinger og finale samme dag.

I fjor var der dog kun 11 anmeldte heste, sĂ¥ derfor blev løbet afviklet som et enkelt løb, hvor Trixton med Jimmy Takter vandt.

I Ă¥r er der 19 anmeldte heste –  de er fordelt i to indledende afdelinger med hhv. 10 og 9 deltagere. Fra hver afdeling gĂ¥r de fem bedste videre til finalen.