TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Stefan Lind-Holm brillerede på Vincennes

af | 24. jan 2015 | Nyheder

At det ikke er tilfældigt, at 51-årige Stefan Lind-Holm har vundet alene 1.049 sejre på Bornholm, 19 amatørchampionater på banen samt flere landschampionater, viste han med at tydelighed i det internationale amatørløb på Vincennes sent lørdag eftermiddag, hvor han bragte den vanskelige Buck Boko til sejr.

En koncentreret Stefan Lind-Holm bringe den vanskelige Buck Boko til sejr i det internatiinale amatørløb på Vincennes, hvor der var en førstepræmie på 7.200 Euro. Foto Gerard Forni

En koncentreret Stefan Lind-Holm bringe den vanskelige Buck Boko til sejr i det internatiinale amatørløb på Vincennes, hvor der var en førstepræmie på 7.200 Euro. Foto Gerard Forni

Optakten blev dramatisk.

Lige før startvognen slap feltet slyngede Buck Boko sig i galop.

– Favoritten er ude, sagde de franske TV-kommentatorer.

_ Og det troede jeg også, fortæller Stefan Lind-Holm i mobilen fra Paris til travservice. – Jeg tror nok  jeg sagde et eller andet grimt, da den rullede over i galop, og tænkte. Nu er hele turen ødelagt, men heldigvis fik jeg den tilbage i trav ret hurtigt.

Det er jo heller ikke for ingen ting, at Stefan Lind-Holm har kørt mere eller mindre vanskelige heste rundt på den lille bane på Bornholm i mere end 30 år.

Da løbet blev afviklet på såvel lille som store bane på Vincennes, betød hans placering indvendigt at han ind i det første sving på den lille bane kunne tage ryg på førerhesten, Mils You Love (opdrættet af Fam. Kongeskov) med den hollandske kusk Jaap Terstal.

Glæde på vinderpodiet. Foto Gerard Forni

Glæde på vinderpodiet. Foto Gerard Forni

Udvendigt kom favoritten Trace Ducal frem, og da den havde problemer med at holde farten opløbssvinget rundt blev der nu plads til Buck Boko og Lind-Holm.

– Ja, men jeg havde også luret ,at hollænderen ville køre fra, så det passede mig meget fint, at der blev åbnet em ladeport på opløbshjørnet, fortæller Lind-Holm videre.

Ned gennem opløbet forsvarede Mils You Love (en outsider til 31 gange) sig imidlertid godt, men uden de store armbevægelser kunne Stefan Lind-Holm liste Buck Boko forbi til sikker sejr i 1.15.0a/2100 m mod Mils You Love 1.15.1.

– Træneren havde fortalt mig, at jeg skulle støtte den så meget som muligt, for den var meget usikker, så jeg gjorde mit bedste, og det var tilsyneladende nok. En fantastisk fornemmelse at køre først over stregen på Vincennes, siger Stefan Lind-Holm

Vinderodds var 4,70 og plads 2,60, mens der var hele 7 gange pengene at hente på Mils You Love i plads.

Et danskpræget 1-2 spil gav 68,70 i odds.

– Men jeg måtte køre i lånte fjer i løbet, fortsætter Stefan Lind-Holm. – Da vi kom i formiddags tog vi en taxa ud til Grosbois, og – ja, så glemte jeg min taske med køretøjet i taxaen. Det har ikke været muligt at efterspore taxaen endnu.

– Nu var gode råd lidt dyre, men da vi kom ud her på Vincennes ved middagstid var Michael Lønborg her, og han var frisk, da han hørte om mit problem, så jeg kørte i hans dragt i dag.

Prix d’Amerique-weekenden fik således et flot begyndelse med lørdagens sejr for de to brødre, Stefan og Thomas Lind-Holm.

Og i morgen kan det blive helt eventyrligt, hvis Thomas’ opdræt, Tumble Dust skulle vinde Prix d’Amerique!

Buck Boko  og Stefan Lind-Holm med repræsentanter for hesten efter sejren. Foto Gerard Forni

Buck Boko og Stefan Lind-Holm med repræsentanter for hesten efter sejren. Foto Gerard Forni