TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Amerikansk tophest I Copenhagen Cup

af | Nyheder

For første gang siden 2008, hvor Enough Talk blev nummer to, kommer der en amerikansk trænet hest til start i Broline Copenhagen Cup. Det er den 5-årige Uncle Peter, der trænes af Jimmi Takter og køres af David Miller.

– Vi er utrolig glade for at vi i samarbejde med Solvalla og takket være Klaus Kochs indsats kan præsentere Uncle Peter i Broline Copenhagen Cup siger Lundens formand Peter B. Wilhelmsen

– OgsÃ¥ Dansk hestevæddeløbs Sportschef Flemming Sunn har gjort et stort stykke arbejde for at fÃ¥ lavet et kanonfelt, og vi tror, at de sidste brikker falder pÃ¥ plads torsdag eller fredag, siger Peter B. Wilhelmsen.

Det bliver første gang siden 2008, at en amerikansktrænet hest starter i Broline Copenhagen Cup.

Dengang var det Enough Talk, der blev nummer to slået af outsideren Ghibellino, der trænedes af danske Erik Bondo i Italien.

Enough Talk rejste sig efter nederlaget og er med 1.08.1 verdens hurtigste traver nogensinde.

unclepeter

Uncle Peter – her med Ron Pierce i sulkyen – da den vandt Dancer Memorial som 3-Ã¥ring, Foto Lisa Photo.

Uncle Peter hører også til i denne kategori.

I fjor satte han vinderrekord 1.08.7 og i fredags sæsondebuterede han på en andenplads på The Meadowlands i 1.09.2

Allerede som 2-åring slog Uncle Peter sit navn fast, da den bl.a. sejrede i Breeders Crown-finalen. Den var en af forhåndsfavoritterne til The Hambletonian Stake efter sejren i Stanley Dancer Memorial, men galoperede i forsøget.

Selv om Uncle Peter tjente små 300.000 dollars var 3-års sæsonen en skuffelse.

I fjor rejste den sig imidlertid, og var en af USA’s allerbedste hurtigklasse heste. Den tog mange dyster med Market Share, Wishing Stone, Arch Madness m.fl. og med en indtjening på 519.232 dollars havde den sin hidtil bedste sæson.

Uncle Peter har foreløbig startet 36 gange i karrieren – det er blevet til 12 sejre, 12 anden og 3 tredjepladser og i alt 1.172.636 dollars.

Uncle Peter er efter succeshingsten Cantab Hall og Victory Treasure (Enjoy Lavec). Han kostede 60.000 dollars som åring.

Jimmy Takter, der i dag må betegnes som USA’s førende træner af travere, er manden bag Uncle Peter. Han har tidligere vundet Broline Copenhagen Cup med Moni Maker.

Der er begrundet håb om at Uncle Peters faste kusk David Miller også sidder i sulkyen bag Uncle Peter på Lunden.

David Miller har i år vundet 94 sejre i 694 starter og han er meget tæt på at have vundet 11.000 sejre i karrieren. Ja, i skrivende stund sier statistikken 10.994 sejre!!

Uncle Peter ejes af en amerikansk/svensk konsortium hvor bl.a. Stal Zet og Göran Falk indgår.