TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Svensk travsports sæsonplan 2025 er klar

af | 25. okt 2024 | Nyheder

Selv om det har knebent med at samle heste til nogle løbsdage, så udvider Svensk Travsport antallet af løbsdage med tre til 819 i 2025.

Kan hestene konkurrere oftere?

Den mulighed findes i 2025. Når antallet af heste i træning falder, reducerer vi ofte antallet af løbsdage og løb tilsvarende.

Men i 2025 vælger vi at fastholde antallet af løbsdage og løb. Vi kører 819 løbsdage i 2025, faktisk tre mere end i 2024. Cirka 7.650 løb i alt.

Den svensktrænede starthest starter i gennemsnit ca. 8,5 gange i løbet af et væddeløbsår. Det er selvfølgelig træneren, der bestemmer, hvor mange starter en hest skal have om året – ud fra hestens egne forudsætninger. Sådan skal det altid være, altid på hestens præmisser. Men vi forstår også, at løbsprogrammet også spiller en rolle for, hvor ofte hestene kan løbe.

Derfor vil vi ikke reducere antallet af løb næste år.

Hestene får dermed mulighed for at starte lidt oftere. Hvis antallet af svensktrænede startheste øges til i gennemsnit 9 starter om året – dvs. hver anden starthest får en ekstra start – vil det svare til et grundlag på 850 løb eller 50 nye løbsdage. I så fald ville der ikke være det samme behov for at reducere løbsmængden i fremtiden.

Sådan begrunder Svensk Travsport hvorfor man ikke har valgt at nedskære på antallet af løbsdage, men derimod øget en lille smule.

Nu er det så op til de aktive, at udnytte de løbsmuligheder der er.

I eftermiddag bliver den danske sæsonplan for 2025 offentliggjort, og det skal blive interessant om man følger den svenske linje og fastholder antallet af løbstilbud – eller man i vinterperioden for der pr tradition mangler startheste – har fået mulighed for at nedskære antallet af løbsdage.

Tilbage til den svenske sæsonplan, hvor årets højdepunkter er:

Elitloppet den 25. Maj

Svenskt Travderby 7. September

Svensk Travkriterium, UET Elite Circuit Finale og UET Grand Prix – den 11. Oktober

Se de svenske sæsonplan – klik her