TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Michael Lønborgs Jubel-søndag

af | 6. okt 2024 | Nyheder

Fem sejre – heriblandt sejre i Dansk Trav Kriterium og Mesterskab for Danmark – 711.500 kroner indkørt som kusk. Søndag den 6. oktober på Charlottenlund Travbane tilhørte i den grad Aarhus-træneren Michael Lønborg.

Søndagens store triumfator Michael Lønborg med Karat CN og staldpigen Grit Rasmussen. Foto Burt Seeger

-Vi må have et badekar herned i vindercirklen, for vi må se om Michael Lønborg også kan gå på vandet, jokede Bet25 Lives reporter, Steen Madsen efter Aarhustræneren havde vundet sin femte sejr på dagen i Mesterskab for Danmark med familiens Eddie the Eagle.

Meget lykkedes for den 38-årige Michael Lønborg denne søndag på Charlottenlund Travbane, hvor han var til start i syv løb – og vandt fem sejre.

Sejrstogtet indledtes allerede i 1. løb, hvor Michael Lønborg sejrede med egentrænede Glide By So Easy (Quite Easy) i 1.13.9a/2000 m og blev fulgt op i 2.løb med Marian T. Nielsens Joy Me.

Joy Me vandt i fine 1.11.7a/2000 m Foto Burt Seeger

Det var i et løb for 4-åringer, hvor Axel Jacobsen-trænede Il Contante med Jörgen Sjunnesson førte opløbssvinget rundt, men ind i opløbet blev angrebet af Thomas Uhrberg-trænede Isseymiake Secret med Steen Juul, men ude i banen skød Joy Me (Luckycharm Hanover) med Michael Lønborg frem til sejr i fine 1.11.7a/2000 m.

Efter et kiks med -nåh ja, Kicks Yankee i Kriterium Consolation – var Michael Lønborg atter på vinderpladsen i stayerløbet med italienske Defender Grif, der i et tæt opløb klarede at afvise Martin Hansens Inspector’s Choice med Morten Friis.

Her var Michael Lønborg ikke uheldig.

Førende Indy Boy med Birger Jørgensen syntes lige pludselig ikke, at det var morsomt at løbe travløb, og på vej ind i svinget ved Skjoldgaarden, brød den pludselig 90 grader ud i banen.

Det var et under, at der ikke skete et styrt, men nogle af konkurrenterne blev generet i episoden.

Men ikke Defender Grif og Michael Lønborg, der så at sige fik føringen foråret da Indy Boy brød ud i banen.

Efter sejre i kvalifikationen med Kaley DC var den med Michael Lønborg i sulkyen spillet til tredjefavorit i Dansk Hoppe Kriterium.

På vej frem mod startstedet galoperede Kaley D C, men fandt hurtigt benene til trav og kom fint afsted.

Lå undervejs på en andenplads på den senere vinder Kilimanjaro Face, men kræfterne ebbede ud og Kaley DC sluttede uplaceret.

At hoppen er noteret for galop i resultatlisten er misvisende, da galoppen skete før startstedet!

Men efter dette miss var det 100% udbytte i de to næste starter for Michael Lønborg.

Opvisningen i Dansk Trav Kriterium med Karat CN og punktum for dagen med en kneben sejr i Mesterskab for Danmark med familiehesten Eddie the Eagle (SJ’s Photo).

Staldkammeraterne Emoji med Birger Jørgensen og Extreme med Flemming Jensen var favoritter i Mesterskab for Danmark, men de blev sat skakmat, da Eddie the Eagle fløj til spids fra spor 5.

Emoji havnede efterhånden i dødens, og Extreme kom faktisk aldrig ind i afgørelsen.

Tempoet var konstant undervejs 1.11.5/1000 m og det var hårdt for Emoji at ligge i dødens.

Eddie the Eagle vinder Mesterskab for Danmark foran Frodo Cash med Steen Juul og Emoji med Birger Jørgensen

Derfor kunne den heller ikke være med i kampen om sejren, der blev meget tæt mellem Eddie the Eagle og Frodo Cash med Steen Juul, der undervejs havde siddet i ryg på den førende.

Eddie the Eagle og Frodo Cash gik side om side over mål, og kun målfotoet kunne skille de to af.

Eddie the Eagle havde nået målstregen først – en mulespids foran Frodo Cash – begge i 1.11.4a/2000 m – Emoji tapper nummer tre i 1.11.5, mens Extreme lidt tilbage blev nummer fire i 1.11.9.

100.000 kroner mere i indkørte præmier til Michael Lønborg.

Det betød, at han som kusk kørte 711.500 kroner ind, mens hans træningsstald i alt indkørte 761.500 kroner!

Efter sejren i Mesterskab for Danmark med Eddie the Eagle var glæden stor hos hele familien Lønborg,. Foto Burt Seeger