TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Jefferson er Derby-klar

af | 2. aug 2024 | Nyheder

Selv om Jefferson med Steen Juul ikke vandt løbet om Ruder Konge-pokalen, så får derbykandidaten alligevel godkendt for sin indsats. Og så blev der sat banerekord i et af løbene!

Cash Heavy vinder foran Jefferson, mens Patch Wibb er nummer tre

-Jefferson startede i dag, fordi så var jeg fri for at køre ham hurtigt i moren, sagde Steen Juul til Bet25 Live inden løbsdagen på Lunden.

Og mon ikke Steen Juul er glad for at han valgte denne start til Jefferson før det går løs med Derbyprøven i næste uge.

Nu fik Jefferson nemlig mere end et træningsarbejde, der givet har været befordrende for hestens form.

Det blev ikke til sejr.

Cash Heavy (Running Sea) med Jens Simoni sad i spids fra start og forsvarede sig med held over for Jefferson med Steen Juul, der kom tæt på til slut.

Men Cash Heavy klarede sig først i mål – begge fik noteret 1.14.5/2000 m.

Glad Nock med Peter Søndergaard vandt sikkert foran Hero Boom Bay med Nicolaj Haagensen. Foto Burt Seeger

Kvalifikationsløbet til KG Bertmarks Minne på Jägersro var som ventet en let sag for Glad Nock med Peter Søndergaard, som efter en langsom start blev kørt tidligt frem til spids.

Rundt i opløbssvinget var der kun to heste på banen.

Det var førende Glad Nock fulgt af Hero Boom Bay med Nicolaj Haagensen, men Glad Nock var urørlig og sejrede sikkert i 1.13.0a/2000 m foran Hero Boom Bay i 1.13.2.

Peter Søndergaard kom også på æresrunde, da han vandt sidste løb med Tabita Edimar-Hansens Gurli (Zola Boko), der lukrerede på, der blev omstart.

Gurli galoperede i første startforsøg, men var i gyldig start sikkerheden selv og vandt meget sikkert.

I start nummer 19 vandt Giantstone sin første sejr – kørt af Nicolaj Haagensen. Foto Burt Seeger

Nicolaj Haagensen, der var nummer to med Hero Boo Bay, kom på vinderpladsen med familiehesten Giantstone (Wishing Stone), der tog karrierens første sejr i start nummer 19.

Giantstone har været noget af en problemhest og har gennem tiden haft seks forskellige ejere og seks forskellige trænere!

I dag vandt den efter behag foran Pre Calculated med Zasja Obel-Sørensen – Zasja Obel-Sørensen var i øvrigt også nummer to fra toptillæg med sin anden hest, Inertial bag Gurli!

Steen Juul tog en double med hhv. evnerige Keep the Money (Trixton) i 1.17.0/2020 m og stærke Haps (Love You), der satte mange meter til fra start, men som alligevel kunne vinde meget sikkert i 1.14.3a/2000 m.

Et herligt opløb så vi i 4. løb, hvor spidshesten Joanna (Ens Snapshot) afviste Klang Shadow med Preben Søvik og vandt i 1.16.6.

USA-fødte One Night in Paris med Preben Søvik satte banerekord ved sejr i 1.12.8a/1600 m. Foto Burt Seeger

Søvik vandt i øvrigt 1. løb med den kun 3-årige One Night in Paris (Kadabra), der var dagens hurtigste med 1.12.8a/1600 m.

Det var uofficiel dansk rekord for 3-årige udenlandske hopper – den gamle rekord havde Jane Hall med 1.13.4.

Banerekord for 3-årige hopper på Lunden er det sikkert også – men Lundens hjemmeside er ikke opdateret med banerekorder!

One Night in Paris er født I USA, blev solgt som åring for 19.000 dollars og som 2-åring startede hun i Canada uden den store succes.

Dagens sejr var den første i karrieren og den kom i start nummer 13.