Fartfest i Finland

af | 14. jul 2024 | Nyheder

I eftermiddag køres det årlige St Michels Race på Mikkeli-banen i Finland – og der er nærmest garanti for en fartfest.

I fjor vandt Hierro Boko (From Above) med Sanntu Rantala i løbsrekorden 1.08.3a/1609m – og det var 10. gang at en vinder løb 1.10.0 eller bedre.

Første gang vindertiden blev bedre end 1.10.0 var tilbage i 2002, hvor Varenne med Giampaolo Minnucci sejrede i 1.09.8.

Løbet har været afviklet hvert år siden 1981 og arrangementet har udviklet sig så stort, at det nu omfatter tre dage – alene i fjor var der 16.595 tilskuere til løbene om søndagen.

Fredag med marked og golfturnering samt en træk-konkurrence for finske heste. Lørdag igen med marked, paneldiskussion omkring træning af heste og et løbsprogram om eftermiddagen efterfulgt af fest om aftenen.

I dag fortsætter markedet og løbsdagen, hvor St Michels Race er 10. løb med start kl. 15.43 (dansk tid).