TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Hambletonian-favoritterne besejret

af | 14. jul 2024 | Nyheder

Der blev vendt og op ned på chancevurderingen til årets Hambletonian Stake i nat, hvor forhåndsfavoritterne Karl og T C I begge blev slået til tredjepladser.

68-oddseren Sig Sauer vinder foran skjulte Tony Adams. Lisa Photo

Mens der allerede var gået skår i T C Is status som Hambo-favorit, så var Karl efter fire overbevisende sejre i lige så mange starter i år, hesten som blev anset for at være en af tidernes største Hambletonian-favoritterne.

Nancy Takter-trænede Karl havde ikke været i nærheden af et nederlag, og i de to sidste startede vandt han suverænt i 1.09.0.

Men det skulle i nat vise sig, at der var nogen der kunne løbe meget hurtigere.

Karl (Tactical landing) med Yannick Gingras havde godt nok været uheldig med startpladsen i 1. afdeling af Stanlet Dancer Memorial, hvor han havde trukket yderste spor – nummer otte, men alligevel var han banket ned til odds 1.05 – det mindste vinderodds en hest kan give i USA.

Efter en rolig indledning fra det yderste spor sendte Gingras først Karl fremad, da feltet kom ind på første langside.

I spids sad da Security Protected (Father Patrick) med Tim Tetrick, men den blev kort efter afløst af Dame Good Time (Chapter Seven) med Scott Zeron.

Med ned ad langsiden, hvor tempoet var sat lidt ned til 1.10 kom Karl nu frem og overtog spidsen ind i svinget.

Det lignede nu – business as usual – Karl i spids -og så farvel til feltet ned gennem opløbet.

Karl afsluttede i 27.2 de sidste 400 meter – det er 1.08.0, men der var andre, der kunne bedre.

Noel Daley-trænede Sig Sauer (Muscle Hill) med Andy McCarthy, der undervejs havde siddet som femte, kom nu strygende sammen med svenskfødte Tony Adams (Muscle Hill) med Åke Svanstedt.

Sig Sauer, der afsluttede efter 1.06.0 henviste Tony Adams til andenpladsen – begge fik noteret 1.08.4 – det er 1.50.0 på milen.

Karl tog tredjepladsen to længder efter i 1.08.6 – miletid 1.50.2.

Sig Sauer havde blot startet en gang i år, og det var for 14 dage siden i Reynolds Stake, hvor den var nummer fem i den afdeling T C I vandt.

Derfor var nattens sejr en stor overraskelse og Sig Sauer gav 69 pengene igen som vinder!

Som 2-Ã¥ring startede Sig Sauer fem gange og vandt fire sejre og 279.500 dollars – de fleste af de penge blev hentet ved sejr i New Jersey Classic.

I den anden afdeling af Stanley Dancers Memorial var Ron Burke-trænede T C I (Cantab Hall) med David Miller spillet til favorit til 2,50.

T C I startede for femte gang i år – han indledte med tre lette sejre, men svigtede så i Zweig Memorial ved galop, hvor den dog sluttede som nummer fire.

I Dancer Memorial i nat var T C I fejlfri, men uden det store bid.

Situationship med Åke Svanstedt på vej mod sejr. Lisa Photo

Den lå placeret på en tredjeplads hele vejen og var ikke rigtigt med i afgørelsen, selv om den kun var trekvart længde efter vinderen.

Og vinderen af Situationship (Chapter Seven) med Åke Svanstedt, der klarede sejren hjem kort foran Trond Smedshammers Caballero (Tactical Landing) med Tim Tetrick – begge i 1.09.1 – miletid 1.51.1, mens T C I fik noteret 1.09.2.

Situationship kom fra en andenplads i Yonkers Trot til Sir Pinocchio, der var ikke med i nat.

Det var fjerde gang i år Situationship startede, og det er nu blevet til tre sejre og en andenplads.

I fjor startede den 9 gange og vandt blot en enkelt sejr og tjente 137.029 dollars.

Nu bliver det interessant at se ugens The Road To the Hambletonian – Top 10-listen – på den seneste var Karl og T C I i spids – og Situationship nummer fire, mens Sig Sauer ikke var på listen – det samme gjaldt for de to andenheste, Caballero og Tony Adams.

The Hambletonian Stakes køres med indledende afdelinger den 27. juli og finale den 3. august.