TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

50 års jubilæum som travtræner

af | 31. mar 2024 | Nyheder

Det er ingen aprilsnar at Preben Kjærsgaard den 1. april kan fejre 50 års jubilæum som professionel travtræner – det markeres i eftermiddag på Charlottenlund Travbane.

Preben Kjærsgaard med Meadow Roland.
Foto: Burt Seeger

Det er en af dansk travsports store navne gennem tiderne, der i morgen kan fejre sit 50 års jubilæum som professionel travtræner.

Storløbssejre i ind- og udland, championater på stribe og et vindende væsen, der gjorde ham til en fin ambassadør for travsporten.

To heste vil især været forbundet med Preben Kjærsgaard.

Meadow Roland og Frække Frederik.

Amerikanske Meadow Roland var i Kjærsgaards regi en international toptraver, der var med til at sætte Danmark på travsportens verdenskort, og Frække Frederik, der var Kjærsgaards anden Derbyvinder (den første var Adam Paradiso) blev hans sidste store hest, der to gange var udtaget til at starte i Elitloppet.

Efter afstikkere til Belgien, Tyskland og Sverige vendte Kjærsgaard tilbage til Danmark og til den fynske muld, men er nu tilbage på Lunden – og med alderens ret på en meget mindre niveau, end da det for alvor gik for sig.

I eftermiddag markeres 50 års Jubilæet med et ærespræmieløb på Charlottenlund Travbane, og det kan i øvrigt vindes af en gammel ærkerival – og også en af dansk travsports allerstørste profiler – Steen Juul med Imagine Shadow.

Preben Kjærsgaard er optaget i Dansk Travsports Hall of Fame – du kan læse meget mere om Kjærsgaards flotte karriere på dette link – klik her

Løbene på Lunden starter klokken 12.45 – og der er blot syv løb på programmet.

Bet25-programmet har tips og kommentarer – klik her