TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Derbyfavoritten kastreret

af | 1. dec 2023 | Nyheder

Derbyfavoritten Just Hans blev torsdag kastreret på Ansager Hestehospital.

Just Hans. Foto Burt Seeger

-Vi besluttede at få Just Hans kastreret nu, fordi han er blevet alt for hingstet i det daglige, fortæller Bent Svendsen.

-Når han går i fold, bliver han aggressiv, hvis der kommer andre heste forbi, og han bider hårdt i hegnet og er i det hele taget svær at håndtere, når han skal trækkes til og fra folden.

-Just Hans er kort sagt blevet alt for hingstet, og derfor besluttede vi at få ham kastreret.

-Onsdag aften kørte Maria (Svendsen) Just Hans til Ansager, og torsdag blev han kastreret og derefter hentede Maria ham igen. Lige nu går Just Hans ude i folden, siger Bent Svendsen.

-Det var kun i forbindelse med at han skulle på fold og være i folden, at Just Hans var så hingstet. Når han stod på staldgangen og skulle gøres klar til træning var der ingen ting. Da var han jordens flinkeste hest, men det andet med folden blev for voldsomt og farligt at håndtere for os, siger Bent Svendsen.

-Jørn Laursen har altid sagt af det længste tidsrum ved en kastration er fra man begynder at tale om det, til det bliver ført ud i livet.

-Det er gået ret hurtigt her  og vi har fået det gjort på et tidspunkt, hvor det ikke kommer på tværs for optræningen til Derbysæsonen, slutter Bent Svendsen.