TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Outriderhesten Simon aflivet

af | 23. jul 2022 | Nyheder

Efter lørdagens uheld på Axevalla måtte den 16-årige fuldblodshest Simon aflives.

Simon med Camilla Olofsson. Foto Kanal 75

En hest, der aldrig vandt et løb i Sverige, ja, det var slet ikke en travhest, men alligevel en hest, som løb sig ind i manges hjerter, da den i forbindelse med Sprintermästaren-meetinget i Halmstad, under sin ejer Camilla Olofson indfangede løbske heste i to tilfælde, måtte lørdag eftermiddag lade livet efter at være kommet til skade i forbindelse med sit arbejde som outriderhest på Axevalla.

Simon er navnet – en 16-Ã¥rig skimmel fuldblodshest.

I forbindelse med starten til dagens 1. løb – et montéløb – skiltes Giuseppe Boko med sin rytter Anna Ekholm.

Giuseppe Boko trådte på sin rytter, der brækkede benet.

Simon og Camilla Olofsson forsøgte at indfange den løbske Giuseppe Boko, og under jagten på denne gik det galt.

Simon sprang – tilsyneladende under inderbanemarkeringerne – og beskadigede sig så alvorligt at det var nødvendig at lade ham aflive.

Simon, der kom til Sverige tidligere år, havde gennem flere år sammen med sin ejer Camilla Olofsson fungeret som outrider Team på Pompano Park i Florida.

Da banen lukkede for bestandigt for nogle måneder siden, flyttede Camilla Olofsson tilbage til sit fødeland Sverige og tog Simon med.

På opfordring af bl.a. træneren Johan Untersteiner skulle Simon og Camilla Olofsson begynde som outrider på Åby Travet, men det greb om sig – og efter parrets indsats på Halmstad stod baner nærmest i kø for at sikre sig parret til store løbsdage.

Klaus Koch, Charlottenlund Travbane havde sikret sig Simon og Camilla Olofsson til Derbydagen, ligesom parret på tirsdag skulle have arbejdet på Åbergs-dagen på Jägersro.

Men lørdag blev der sat et hårdt punktum for Simon!

Ideen med en outrider i forbindelse med en løbsdag – til hjælp for nervøse heste og indfangning af løbsheste  – bør dog ikke opgives.