TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Bliver der en Derbyauktion 2022?

af | Nyheder

Dansk Hestevæddeløb ser det ikke som sin opgave at fortsætte med at arrangere Derbyauktionen. Tager Opdrætterforeningen over? Gør Charlottenlund Travbane?

Der blæser nye vinde på flere områder inden for dansk trav- og galopsport nu hvor organisationen er samlet i Dansk Hestevæddeløb.

Og her ser formanden, John Kirketerp ikke, at det er sporten, der skal arrangere Derbyauktionen, som Dansk Travsports Centralforbund ellers har gjort i mere end 20 år.

-Vi bistår gerne med informationer, men det må være opdrætterne selv, der skal sørge for at få afsat deres åringer, så vi arrangerer ingen auktion, siger John Kirketerp.

Opdrætterforeningen arrangerer i forvejen en auktion i Aalborg i forbindelse med Aalborg Store Pris, og man har undersøgt om det har været muligt at slå de to auktioner, Derbyauktionen og Aalborgauktionen sammen til én stor auktion.

Det er dog en plan, der har mødt nogen modstand og derfor næppe har gang på jord.

-Men vi arrangerer en auktion igen i år i samarbejde med væddeløbsbanen i Aalborg, men det bliver ikke i forbindelse med en løbsdag, som hidtil, siger Mikkel Stub fra Opdrætterforeningen.

-Auktionen vil blive holdt på væddeløbsbanen i Aalborg, men altså på en dag, hvor der ikke er væddeløb, og det vil blive en hybridauktion – dvs. der vil kunne bydes såvel på auktionen som via internettet.

– Vi er i færd med at undersøge hvilke tekniske muligheder der er, og de første tilbagemeldinger vi har fÃ¥et lyder meget positive – det er ikke specielt dyrt at fÃ¥ lavet et set-up til internettet, siger Mikkel Stub.

Det var Lundens nu forhenværende direktør, Christian Sørensen der på et medlemsmøde i november gav udtryk for at Derbyauktionen tog fokus fra lørdagens Hoppe Derby og at han gerne så auktionen flyttet.

Men Lundens formand, Michael Juul ser ikke samme problemer som Christian Sørensen og er ikke fremmed for at Charlottenlund Travbane selv skal arrangere Derbyauktionen, og at den skal holdes på banen lørdag aften.

-Alle der vil besigtige auktionens åringer slipper for køreturen til York og får altså bedre tid til at gennemgå åringerne, siger Michael Juul.

-Auktionen har tidligere været holdt på Charlottenlund Travbane og det kan den også blive igen.

-Jeg er heller ikke fremmed for at auktionen kunne holdes fredag, men her afvikler vi en løbsdag, der omsætningsmæssigt er en af årets største i dansk travsport, siger Michael Juul.

Der er altså flere bolde i luften, når det gælder danske åringsauktioner 2022.

Landets opdrættere venter spændt på en færdig plan!