TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Talerstolen: Jeg er også træt af Århusbanen!

af | 28. jun 2021 | Nyheder

Rene Mammen, der er hesteejer hos Jeppe Juel, havde i hår to heste til start på Jydsk Væddeløbsbane, og det var ingen god oplevelse. Han er også træt af Århusbanen, skriver han i dette indlæg til Talerstolen.

Som hesteejer hos Jeppe Juel, har jeg stor lyst til at bakke op om min træner, når han skriver – jeg er træt af Århusbanen!

Jeg skal være ærlig at inde rømme, at jeg lod mig lokke af min træner til at starte i det meget fine løbsoplæg som Preben Munch sponsorere.

Jeg synes det er noget af det største jeg har set i nyere tid og det kan ikke berømmes nok.

Mit udgangspunkt var, at jeg ikke ønskede at starte på Århus banen med mine meget dyre travheste, fordi løbene i Sverige til sådanne heste også er store, men banerne er mere skånsomme for hestene.

Jeg er ejer af de to hopper – I Want It All og Down Town Girl – som inden de ramte Århusbanen havde vundet 12 løb ud af 14 starter, og  altså havde bevist at de kunne vinde løb.

De 2 af løbene som Down Town Girl har vundet, er vundet på Åby banen, hvor konkurrencen er noget hårdere end i Århus.

Ergo er det ikke konkurrencen, som gør at mine to hopper kom i mål som nummer 3 og 6 i indledende afdeling og 0 og 0 i trøstfinalen, hvor de med deres normale resultater ikke hører hjemme.

Årsagen skal findes i banen som simpelt hen ikke er god nok til at løbe på for en moderne toptravhest. Svingene er for skarpe til de hastigheder som travheste løber i dag.

Jeg var selv til stede på Århus banen og havde glædet mig til at se min to heste løbe med i trøstfinalen (selv om de rettelig skulle være i finalen), som optakt til større opgaver i Sverige.

Resultatet blev, at I Want it All kvalte sig fordi kusken måtte holde hårdt i hesten i svingene og Down Town Girl kunne ikke trave for fuldt i svingene, da de er alt for skarpe.

Når travheste skal kompensere så meget for at trave bruger de alt for meget energi på det og det sætter sig i resultaterne.

Begge mine heste er travmaskiner og har aldrig endnu galoperet på en travbane heldigvis.

At de klarede Århus-banen uden at galopere sker kun fordi de så gode til at trave.

Resultatet af 4 starter i Århus er den, at mine to heste har tabt rigtig mange startpoint og at muligheden for at starte i to tiltænkte storløb er blevet dårligere.

Derfor er jeg som Jeppe Juel rigtig træt af travbanen i Århus.

Jeg har endda læst, at flere hesteejere ikke melder deres fine heste til Grand Prix i Århus på grund af den dårlige bane.

Man bliver simpelt hen nødt til at lytte efter trænere og hesteejere når de gang på gang påpeger dette store problem, som Århus banen fremkalder for hestene.

Det kan ikke være rigtigt, at mange heste skal til dyrlæge efter at de er blevet overbelastet af de skarpe sving Århus banen byder på.

Hesteejerne bliver den vej pålagt ekstra omkostninger til dyrlægeregninger.

Jeg skal hilse at sige, at det i forvejen er dyrt at have travhest i træning i Danmark.

Man skal huske på, at det på grund af kron- kursen ikke er dyrere at have travhest i Sverige end i Danmark, men præmierne tåler ingen sammenligning.

Derfor forstår jeg sagtens, at nogle af vores store hesteejere overvejer at flytte deres heste til Sverige eller Frankrig.

Jeg har i mange år selv haft mine heste i Sverige, men da min træner i Sverige gik på pension, valgte jeg Jeppe Juel, for at prøve at støtte op om dansk travsport.

For mange af sådanne dårlige oplevelser betyder at travsporten vil tabe mange hesteejere og heste, hvilket sporten ikke har råd til, hvis den skal overleve i fremtiden –  specielt tænker jeg på 2026, hvor tilskuddet fra staten bortfalder.

For min del som hesteejer er det meget nemt.

 Jeg vil ikke byde mine travheste eller min pengepung en sådan dårlig oplevelse en gang til.

Mine heste starter ikke i Århus mere, før der er opført en ny moderne bane, som er skånsom for hestene. Jeg tænker, at med alle de nye tiltag som der laves for hestevelfærden, så bør en god travbane for hestene være i første prioritet.

Med venlig hilsen

René Mammen