TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Apapmand tilbage hos Anders F. Jensen

af | Nyheder

En af de danske travheste, der har den største fanskare, er 8-årige Apapmand, der har haft sin løbskarriere i regi Stald KTAS frem til den 30. juni i år.

Apapmand og Anders F. Jensen – nu er de forenet igen.
Foto Kim Gudmand

Stald KTAS havde lejet Apapmand af opdrætterne, familien Gardiner, men da lejemålet atter skulle forlænges ved halvårsskiftet kunne man ikke blive enighed om vilkårene for den nye kontrakt.

Stald KTAS ønskede en kontrakt, der gik frem til udgangen af 2021, mens Gardiner-familien kun ville være med på den ”sædvanlige” kontrakt, der løb et halvt år ad gangen.

Apapmand overgik derfor til Gardiner-familien, der har valgt at sætte Ens Snapshot-sønnen i træning hos Anders F. Jensen.

Apapmand. Foto Burt Seeger

Det var hos Anders F. Jensen Apapmand indledte sin løbskarriere og bl.a. vandt Sprintermesteren i Billund i rekordtiden 1.11.6a/1600 m og Apapmand var hos Anders F. Jensen frem til den 24. januar 2019, hvor den blev skiftet til Jeppe Rask.

For Jeppe Rask vandt Apapmand bl.a. et stayerløb i V75 på Årjäng-banen i Sverige, men den fik problemer med bentøjet og var til behandling hos Gitte Madsen i Billund sidst på året.

Den 1. maj i år var Apapmand tilbage i løbene for Jeppe Rask, hvor den vandt et stayerløb i Odense – siden startede den i Copenhagen Cup, hvor den besatte en sjetteplads i 1.12.6a/2011 m.

I en start i Skive den 1. juni galoperede Apapmand og blev kørt i stald.

-Efter vi hentede Apapmand hos Jeppe Rask i Skive kørte vi den til undersøgelse hos dyrlæge Hanna Lähdekorpi i Halmstad.

-Vi havde fået at vide, at hesten var skadet, men Hanna Lähdekorpi sagde til os, at for en 8-årig travhest at være, så var Apapmand i rigtig god stand, fortæller Peter Gardiner.

-Nu har vi besluttet os til at Anders F. Jensen atter skal træne Apapmand, og den kommer aldrig derfra. Anders’ datter, Kamilla er meget glad for Apapmand, så den er i de allerbedste hænder, siger Peter Gardiner.

Hvornår vi atter får Apapmand at se i løbene er endnu ikke bestemt.