TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

En af de store

af | Nyheder

Travsportshistorie.dk er klar med et stort portræt af den københavnske træner Hans Hansen (1904-76), som bl.a. vandt Dansk Trav Derby med Rex The Great, Aerolit og Onward Eagle.

Hans Hansen var et af de store navne i dansk travsports sidste guldalder og havde sin storhedstid i 1930’erne og 40’erne, hvor han med succes udfordrede Koster, Sørensen og MÃ¥nsson.

Rex The Great og Hans Hansen efter sejren i Dansk Trav Kriterium 1934

Han var oprindeligt sønderjyde, men blev “opdaget” af Sofus Sørensen og kom i 1923 i lære hos den farverige træner. Siden var han kortvarigt væk fra travsporten, men vendte tilbage i ’29 som staldmand hos Olof MÃ¥nsson og startede siden hen som selvstændig i 1932.

Foruden Rex The Great og Aerolit vandt Hans Hansen – som i fjor blev indlemmet i Travsportens Hall of Fame – ogsÃ¥ masser af løb med heste som Evanstone og Isak, ligesom han var nummer to i Derbyet med bÃ¥de Nitouche og Ruder Konge.

KLIK HER for at læse Henrik Bergs portræt, der bl.a. er baseret på interviews med to af Hans Hansens tidligere staldfolk og et af hans børnebørn.