TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice pĂ¥ facebook

To trænere udelukket

af | Nyheder

BĂ¥de Knud Mønster og Anders Pedersen blev udelukket pga. trængning i mandagens løb i Aalborg.

Næste løbsdag i Aalborg (7. oktober) bliver uden bĂ¥de Knud Mønster og Anders Pedersen, som fik hhv. fem og syv dage “i skyggen” for at have generet en konkurrent – men set udefra virker Knud Mønsters dom meget hĂ¥rd.

Episoden skete efter ca. 500 meter, hvor Knud Mønster skiftede Alltherightmoves fra inderbanen til andet spor og derved generede han – iflg. dommerkomiteen – den bagfra kommende Asgoodasitevergets med Casper M. Nielsen, der galoperede.

Det ser imidlertid ikke ud til, at Knud Mønster pĂ¥ noget tidspunkt rammer Asgoodasitevergets og Skive-træneren mener ogsĂ¥, at dommen er “ret tynd”.

– Da jeg trækker ud, ser jeg at Caspers hest galoperer, men jeg kører ikke nogen ned og jeg trænger ikke nogen, siger Knud Mønster til Travservice.dk.

-Efter løbet gik jeg over til dommerne og spurgte, om jeg mĂ¥tte se løbsfilmen og jeg mener, at der er plads da jeg trækker ud i andet spor – men det mĂ¥ jeg ikke iflg. dommeren fordi Caspers hest kommer i fart og han mĂ¥ ta’ op sin hest.

-Jeg spurgte ogsĂ¥ Casper, om jeg havde genereret ham, men det svarede han Nej til, sĂ¥ det er udelukkende dommerens skøn. Jeg mener i øvrigt, at det er helt forkert, at de kun afhører Casper, men ikke hverken mig, Bent Svendsen eller Kasper K. Andersen, som lĂ¥ lige bagved og sĂ¥ hvad der skete.

“Kan sagtens følge Knud, men …”
Overdommer Uffe Møller medgiver, at det pĂ¥ Fast Track-løbsfilmen ikke ser ud som om at Knud Mønster generer Casper M. Nielsen.

-Jeg kan sagtens følge Knud, men vi har ogsĂ¥ en frontkamera og dĂ©r er det tydeligt, at forbenene pĂ¥ Caspers hest er meget tæt pĂ¥ at ramme Knuds sulky, siger Uffe Møller.

-Casper kommer nede bagfra og har fĂ¥et rimelig fart pĂ¥ sin hest,. Hvis han havde valgt at tage op i hesten, havde det været en anden situation, men han vælger at korrigere og prøve at køre udenom, hvilket han er berettiget til, og sĂ¥ galoperer hans hest.

-Knud skal sikre, at der er plads nĂ¥r han kører ud og at han ikke er til gene for en konkurrent, men der var IKKE plads og Casper mĂ¥ korrigere sin hest for at undgĂ¥ pĂ¥kørsel.

-Vi afhørte Casper, men fik desværre ikke afhørt flere. Normalt er der dog ingen afhøringer – det er faktisk noget trænerne har bedt os om – men det bekræftede mig jo bare i at jeg havde set rigtigt, og sĂ¥ dømmer jeg ud fra det.

Knud Mønster fik 500 kroner i bøde og blev udelukket i fem dage (7.-11. oktober).

Den anden episode skete i 4. løb, hvor Anders Pedersen efter ca. 400 meter, hvor Anders Pedersen bag Famous Marke kører til inderbanen og “klipper forbenene” pĂ¥ Bravo Sølvtop med RenĂ© Kjær.

DĂ©t takserede dommerne til syv dages udelukkelse (7.-13. oktober) samt en bøde pĂ¥ 750 kr.