TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Dansk galopsports store weekend

af | 8. aug 2019 | Nyheder

Den kommende weekend står i Klampenborg Galopbanes tegn. Det er nemlig Derbyweekend.

Siden 1910 er Dansk Derby blevet redet på den idyllisk beliggende Klampenborg Galopbane, men derbyets historie er ældre, idet der også blev afviklet løb med Derby-titel på den gamle væddeløbsbane på Eremitage-sletten i Dyrehaven.

Forbilledet til Dansk Derby er The Epsom Derby Stakes på Epsom-banen i England – ja, det er jo forbilledet for alle Derbies i hele verden, og samtidig er ordet Derby i dag også et begreb, der bruges i andre sportsgrene, når der er tale om en begivenhed, der er lidt mere end det normale.

Dansk Derby blev i mange år afviklet den sidste søndag i juni måned, men blev for nogle år siden flyttet til den første søndag i august.

Imidlertid mente arrangørerne, at for mange fortsat holdt ferie pÃ¥ det tidspunkt, og sÃ¥ fik man byttet med travsporten, sÃ¥ledes at Derbyprøverne fra Charlottenlund Travbane flyttede fra den anden søndag i august til den første søndag – og Dansk Derby til den anden søndag.

Galoppens Derbyweekend har endnu ikke samme publikumsappel som travsportens, men der arbejdes på det, og rent sportsligt er lørdagens program med Scandinavian Open Championship en lækkerbisken.

Søndag, hvor løbene starter allerede klokken 12.00, er hovedløbet selvfølgelig The Macallan Derby med 1 million kroner i samlet præmiesum. Det rides klokken 16.50 og 15 heste er til start over den klassiske distance 2400 meter.

Se mere p̴ Klampenborg Galopbanes hjemmeside Рklik her

Op til The Macallan Derby er der blevet produceret flere fine videoer for at promovere Derbydagen – en af dem kan du se her