TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Ramt af Le Trots nedskæring!

af | 17. jan 2019 | Nyheder

Den beskæring af væddeløbspræmierne i Frankrig, der blev indført fra årsskiftet, har medført at hoppen Benjamine Gedé alligevel ikke kan starte i verdens største monté-løb, Prix de Cornulier.

Benjamine Gedé var blandt de 16 startmeldte heste til søndagens Prix de Cornulier.

Hun skulle rides af den blot 22-årige Benjamin Rochard, men blev slettet af det franske centralforbund, Le Trot idet hoppen ikke levede op til grundlaget i løbet.

For at være startberettiget skal en hest som 8-årige Benjamine Gedé have tjent mindst 250.000 Euro.

Hun har tjent 249.450 Euro – og mangler altså 550 Euro i at opfylde grundlaget.

Det ærgerlige for ejer, jockey og træner er, at havde Le Trot ikke nedsat præmieniveauet i de franske travløb i år fra årsskiftet, så havde Benjamine Gedé været startberettiget i Prix de Cornulier.

Og hvordan så det?

I den sidste store forprøve, Prix du Calvados (Gruppe II), som Bilibili vandt foran Traders og Briac Dark, var Benjamine Gedé nummer fire og fik 10.400 Euro i præmie.

Havde løbet været afviklet med samme præmiesum som i fjor og som det i øvrigt har været siden 2008 – 150.000 Euro – så ville Benjamine Gedé have fået en fjerdepræmie på 12.000 Euro – og ville altså have været startberettiget i Prix de Cornulier.

Som nævnt er Prix de Cornulier verdens største montéløb, og det er ikke svært at forstå den skuffelse kredsen om Benjamine Gedé nu har.