TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice pĂ¥ facebook

Flemming Sunn: Ă…ben for dialog

af | Nyheder

Jydsk Væddeløbsbane foretrækker at blive hvor de er nĂ¥r lejekontrakten med Ă…rhus Kommunen udløber i 2029, men samtidig er banens ledelse Ă¥ben for dialog. 

Et nyt, topmoderne stadion i centrum af Ă…rhus rykkede nærmere efter gĂ¥rsdagens offentliggørelse af den sĂ¥kaldte “Stadionanalyse” – men Jydsk Væddeløbsbanes direktør, Flemming Sunn, kunne trods alt tage hjem fra mødet med en positiv holdning.

-Der var fra politikernes side stor interesse for at behandle brugerne af omrĂ¥det pĂ¥ en mĂ¥de, sĂ¥ de kunne bevare deres idræt, heriblandt Jydsk Væddeløbsbane, sĂ¥ jeg gik egentlig derfra ganske fortrøstningsfuld pĂ¥ vegne af JVB, siger Flemming Sunn til Travservice.dk.

Flemming Sunn

-Der blev bl.a. peget pĂ¥ “Scenarie 4” hvor væddeløbsbanen bliver opført et andet sted i Ă…rhus (Vilhelmsborg), som er den løsning, der er økonomisk mest forsvarlig. Men samtidig blev der Ă¥bnet op for muligheden for at fĂ¥ andre investorer ind pĂ¥ markedet og ogsĂ¥ andre løsningsmodeller, og det synes jeg er meget positivt, for det Ă¥bner jo op for at fĂ¥ en konstruktiv dialog omkring mulighederne.

Jydsk Væddeløbsbanes uopsigelige lejekontrakt med Aarhus Kommune udløber 31. december 2029 og derfor er væddeløbsbanen “sikret” i mindst 11 Ă¥r endnu, men det kommer selvfølgelig ikke som nogen overraskelse, at arealet nordvest for Marselisborg Slot er yderst attraktivt.

-Vi har hele tiden vidst, at det er et omrĂ¥de man kigger pĂ¥ i Ă…rhus med stor interesse og hele vejen i processen har vi talt jævnligt med de andre brugere i omrĂ¥det, siger Flemming Sunn.

-De var senest pĂ¥ besøg sidste løbsdag (23. november) pĂ¥ Jydsk Væddeløbsbane og vi, dvs. Paul Bjerring, Jørgen Kold og jeg, var til hĂ¥ndbold i lørdags, men vi har ogsĂ¥ løbende kontakt med bĂ¥de erhvervslivet og politikerne, sĂ¥ der bliver bestemt gjort noget fra vores side.

-I virkeligheden er rapporten bare Ă¥bningen pĂ¥ en debat, hvor der bliver lagt nogle ting pĂ¥ bordet. Til syvende og sidst er det byrĂ¥det i Ă…rhus, der bestemmer, men der er ikke valgt nogen løsning endnu. Alle muligheder er Ă¥bne og derfor er det vigtigt, at vi hele tiden deltager i dialogen.

Jydsk Væddeløbsbane

Inspireret af Ă–rebro
I PwC’s stadionanalyse nævnes et beløb pĂ¥ 265 millioner for flytning af Jydsk Væddeløbsbane, men det er udelukkende baseret pĂ¥ at man har en sĂ¥kaldt byggevenlig grund. der kan bruges – og det har man ikke pĂ¥ nuværende tidspunkt.

-Vi har nævnt et beløb pĂ¥ 250 millioner, som er baseret pĂ¥ nogle tal, vi har lĂ¥nt af den svenske bane Ă–rebro, der for nylig stod i en tilsvarende situation, siger Flemming Sunn.

-Her var der ogsĂ¥ en debat i kommunen om hvorvidt man skulle flytte banen, og vi har fĂ¥et lov til at anvende deres tal, men har selvfølgelig lagt prisen for en galopbane oveni.

-Næste skridt pĂ¥ vejen bliver et bestyrelsesmøde torsdag den 13. december, med det parallelle arbejde fortsætter med uformindsket styrke – ja, mĂ¥ske endda i højere gear end tidligere.

-Som udgangspunkt forholder vi os til vores aftale med kommunen, men vi ønsker til hver en tid at indgĂ¥ i en konstruktiv dialog; man kan altid “tjene noget” pĂ¥ at lytte til andre mennesker, slutter Flemming Sunn.