TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice pĂ¥ facebook

Aalborg-træner i comeback

af | Nyheder

Aalborg-træner Jesper Olsen kører pĂ¥ mandag sit første løb i over halvandet Ă¥r. 

Han har vundet masser af løb som træner i Tyskland, siden som jockey hos Bo WestergĂ¥rd og senest som amatørkusk med bl.a. Poker og Sascha Avalon, men de senere Ă¥r har der været langt mellem køreturene for Jesper Olsen, der 1. september startede som træner pĂ¥ Racing Arena Aalborg. Mandag aften op hjemmebanen er han imidlertid tilbage i sulkyen bag Billund-hesten Airborn M.

Jesper Olsen. Foto Ole Hindby

-Jeg kender ejeren (Billund-amatøren Mogens Christiansen, red.) fra dengang vi gik pĂ¥ trænerskole i Malling, og pludselig ringede han til mig og sagde, at han havde meldt mig i Aalborg med en hest, sĂ¥ det glæder jeg mig lidt til, siger Jesper Olsen.

-Det var egentlig ogsĂ¥ meningen, at jeg skulle ha’ startet Poker i Aalborg, men den havde desværre for lidt point.

Det er efterhĂ¥nden tre mĂ¥neder siden, Jesper Olsen nedsatte sig som professionel træner med licens i Aalborg og pĂ¥ nuværende tidspunkt stĂ¥r der seks heste i stalden, heriblandt tre 1-Ă¥ringer.

-Jeg har ingen forventninger om at jeg skal ha’ 50  heste i træning, men det gĂ¥r stille og roligt fremad. Jeg har netop fĂ¥et en tysk 1-Ă¥ring, Jacques Villeneuve (h. e. Cristal Money), og har desuden fĂ¥et lovning pĂ¥ et par heste fra Norge, men de skal lige stĂ¥ i stalden først, før jeg vil sige noget om dem.

-Jacques Villeneuve er tyskejet og jeg har kendt en af medejerne i mange Ă¥r. Han havde læst pĂ¥ en dansk hjemmeside, at jeg skulle starte som træner og spurgte sĂ¥, om jeg havde lyst til at træne den op og det ville jeg selvfølgelig gerne. Jeg har før haft et samarbejde med familien og har kørt deres heste i Tyskland, siger Jesper Olsen, som i 2012 vendte hjem til Danmark efter næsten 20 Ă¥r i Tyskland.

-Jeg startede i sin tid hos Jørn Laursen og kom siden til Bengt Holm i Italien, men da jeg kom hjem igen syntes jeg, at Danmark var for lille – jeg ville ud og opleve noget og fik job hos den tyske stortræner Henning Rathjen. Siden var jeg selvstændig træner i Tyskland i otte Ă¥r og var derefter otte Ă¥r pĂ¥ GestĂ¼t Lasbek, inden jeg definitivt vendte hjem i 2012.

Drømmen om tysk Derby
Jesper Olsens tre 1-Ă¥ringer er kørt til og godt i gang med deres “uddannelse”.

-Jeg er begyndt at køre lidt intervaltræning med dem. Det er en idĂ© jeg har, at det er godt hvis deres sener og muskler bliver tidligt forberedt pĂ¥ træningen senere hen, sĂ¥ derfor mener jeg det er godt de fĂ¥r noget rutine tidligt i forløbet, siger Jesper Olsen, som foruden Jacques Villeneuve ogsĂ¥ har de to danskfødte 1-Ă¥ringer Fernando (h. e. ENS Snapsnot) og First Hope (hp. e. Farifant).

-Jeg forsøger at køre det samme koncept som da jeg var unghestetræner hos Bo WestergĂ¥rd. Det fungerede fint og vi lavede jo fine heste som bl.a. Wega Vang, US Male EP og Verify Dust, men der var ogsĂ¥ topafstamninger pĂ¥ dem allesammen.

-De tre 1-Ă¥ringer jeg har pt. ser alle ganske lovende ud og jeg er næsten sikker pĂ¥, at de kommer til start som 2-Ă¥rs. Især Jacques Villeneuve tror jeg en del pĂ¥; i gĂ¥r da jeg trænede med ham, sad jeg da og drømte lidt om at komme med i det tyske Derby, der jo køres allerede i 3-Ă¥rssæsonen – men nu mĂ¥ vi se hvordan det gĂ¥r, smiler Jesper Olsen.

Stalden tæller ogsĂ¥ Bettenøv G Wenbo (Storstadsbusen) og Atju G Wenbo (Buvetier d’Aunou), der trods deres forholdsvis høje alder (5 og 6 Ă¥r) endnu er ustartede.

-Atju G Wenbo er den, der er længst fremme. Han træner godt, men har som bedst kun gĂ¥et 1.21,5/2000 meter og det rækker ikke i dag. Men jeg er sikker pĂ¥, at han kan bedre og regner med at han skal i prøveløb den 10. december i Aalborg, siger Jesper Olsen.