TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice pĂ¥ facebook

Ă…bent Derby

af | Nyheder

Dansk Trav Derby 2018 tegner mere Ă¥bent end nogensinde efter søndagens Derbyprøver. 

Der blev dagen igennem vist mange fine præstationer, men det er i skrivende stund svært at pege pĂ¥ en egentlig favorit i den 121. udgave af Dansk Trav Derby søndag den 26. august.

ForhĂ¥ndsfavoritten Confidence mĂ¥tte f.eks. bøje sig for Chio Gilbak og skuffede mĂ¥ske lidt efter føring fra start, mens Kriterievinderen Cuba Libre Ice heller ikke imponerede og mĂ¥tte se sig besejret af Come On Hugo, der til gengæld gik et topløb i sin første start for Flemming Jensen.

Chio Gilbak. Foto: Martin Timm Holmstav

Iflg. Ken Ecce (se særskilt historie) var Confidence lidt ukoncentreret de sidste meter, hvilket formentlig var Ă¥rsagen til det overraskende nederlag, men hesten var ellers fin og fremstĂ¥r stadig som forhĂ¥ndsfavorit i Dansk Trav Derby 2018.

Der er dog flere om buddet og især Chio Gilbak (Great Challenger) imponerede i dag, hvor Rene Kjær kørte et helt perfekt løb, hvor han som pĂ¥ bestilling kunne skifte fra tredje par indvendig til andet par udvendig med 700 meter igen.

Ind pĂ¥ opløbet lignede Confidence vinderen, men pĂ¥ en stærk afslutning kunne Kaj Jensen-trænede Chio Gilbak til slut gĂ¥ forbi til sejr i tiden 1.14,8a/2500 meter. Tredjepladsen til inderbanekørte Chandon.

Den anden Ă¥bne Derbyprøve fik en flot vinder i Morten Juul-trænede Chief One (Cantab Hall) med Rene Kjær i sulkyen efter føring fra start til mĂ¥l. Den tidligere Consolationshest har i Ă¥r taget springet op i Ă¥rgangens absolutte top og viste, at andenpladsen senest i Jydsk 4-Ă¥rings Grand Prix ikke var nogen tilfældighed. Cult Egedal overraskede pĂ¥ andenpladsen foran Counterstrike, mens totalisatorfavoritten (25:10) Cocky galoperede midt i sidste sving i en trang situation.

Chief One. Foto: Martin Timm Holmstav

Jeppe Juel var svaret i den tredje Ă¥bne Derbyprøve med Cool Shadow (Rolling D´Heripre), der kom frem til dødens udvendig for den førende Close To Heaven med en omgang tilbage, men alligevel var stærkest til slut og vandt en forholdsvis sikker sejr i tiden 1.15,8a/2500 meter. Champions Peak sluttede fint af til tredjepladsen og sikrede sig dermed ogsĂ¥ en “finaleplads” takket være sin placering i pointberegningen, kort foran Cemynewlollipop, der gik i mĂ¥l med kræfter sparet pĂ¥ fjerdepladsen.

Cool Shadow. Foto: Martin Timm Holmstav

Opdrætningsløbsvinderen Come On Hugo (Dream Vacation) imponerede i den sidste Ă¥bne Derbyprøve i sin første start for Flemming Jensen, som overtog træningen af den tidligere Opdrætningsløbsvinder efter 4-Ă¥rsprøverne i Ă…rhus.

Come On Hugo var førende fra start til mĂ¥l (1.16,7/500 meter og 1.18,3/1000 meter) og havde ingen problemer med at afvise Cuba Libre Ice, da Johan Untersteiner sendte sidste Ă¥rs Kriterievinder frem dødens med ca. 1300 meter igen.

Flemming Jensen fik “skiftet gear” pĂ¥ Come On Hugo, der trak hele vejen op mod mĂ¥l og sejrede ganske let i tiden 1.16,2a/2500 meter efter en afslutning i 11-tempo.

Come On Hugo. Foto: Martin Timm Holmstav

Ă…bent Derby
Med sejren bragte Come On Hugo sig igen ind pĂ¥ slagpladsen som en af Ă¥rgangens topheste, der skal være med til at slĂ¥s om sejren i Dansk Trav Derby 2018, som unægteligt tegner ganske Ă¥bent med en favoritgruppe pĂ¥ seks-syv heste.

Flg. heste er kvalificeret til start i Dansk Trav Derby 2018:

Chio Gilbak (Træner: Kaj Jensen)
Confidence (Træner: Ken Ecce)
Chief One (Træner: Morten Juul)
Cult Egedal (Træner: Børge Mathiesen)
Cool Shadow (Træner: Jeppe Juel)
Close To Heaven (Træner: Jan Friis)
Come On Hugo (Træner:  Flemming Jensen)
Cuba Libre Ice (Træner: Johan Untersteiner)
Champions Peak (Træner: Steen Juul)
Charming Kiss  (Træner: H.C. Hjortsballe)
Cocky (Træner: Søren Kolberg)
Chock Nock (Træner: Steen Juul)