TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Travservice mener!

af | 22. aug 2017 | Nyheder

Normalt er denne tid fyldt med forventning og spænding – populært kaldet derbyfeber. Sådan er det desværre ikke helt i år, hvor en række situationer med relation til dommerkendelser har forstyrret forventningens glæde frem mod weekendens storløb auktion,

Disse linjer er ikke et angreb på navngivne dommere eller personer inden for sportens organisation. Det er heller ikke en vurdering af de af kendelserne, der kan diskuteres som resultat af et skøn, og som findes i alle andre sports

I stedet er der tale om et opråb til travpolitiske top i den danske hestesport om at reagere i en tid, hvor troværdigheden bliver en altafgørende faktor, når sporten om få måneder skal til at tjene sine egne penge. Vi har ganske enkelt ikke råd til dårlig omtale i nationale eller internationale medier – sociale som mere officielle.

Vi skal i fremtiden netop leve af troværdigheden, når danske og udenlandske spillere skal sætte deres penge på dansk hestesport.

I forbindelse med Billund-løbene d. 16. august blev i praksis 400.000 omsatte kr. fra Danmark, Norge og Sverige tilbagebetalt til de forkerte vindere i totalisatoren som følge af en åbenlys dommerfejl.

Det bringer spillet og dansk hestesport i miskredit og kan besværliggøre arbejdet i forhold til sportens fremtidige indtjeningsmuligheder.

Så derfor skal der handles i relation til to oplagte emner, der har været i søgelyset de seneste uger.

Det ene handler om dommernes integritet, habilitet og kompetencer.

Der må aldrig kunne sås tvivl om disse tre forhold, og derved må der ske en skærpning af reglerne omkring bemandingen i de respektive dommertårn.

Det andet handler om muligheden for som træner og catch driver at køre mod egentrænede heste. Dette er vel reelt kun tilladt i Danmark, og derfor skal regelsættet naturligvis følge dét, som er gældende hos vores nærmeste samarbejdspartnere.

Det handler også her om sportens troværdighed, men faktisk også en beskyttelse af de berørte trænere og kuske, hvis egen troværdighed netop ikke kan angribes via en ændring af reglerne.

De aktuelle regler ændres ikke natten over og heller ikke inden den kommende derbyweekend.

Lad os derfor forsøge at genfinde den virus, som altid i disse dage inficerer travsportsentusiaster fra hele landet.

Men travsportens top har en soleklar opgave og en ganske enkelt én af slagsen.

Og den SKAL løses hurtigst muligt, hvis travsporten skal kunne nå de højder, som man ved liberaliseringen af spillet har sat næsen op efter.

God Derbyweekend.