TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Hvor kom pengene fra?

af | 27. jul 2017 | Nyheder

Flere har undret sig over, hvordan Racing Arena Aalborg i mandags kunne have et løb med en samlet præmiesum på 150.000 kroner på programmet, nemlig en indledende afdeling i Super Cup Trot. Vi fortæller hvor pengene kommer fra.

I fjor lancerede Jägersro og Mariendorf løbsserien Super Cup Trot, der blev kørt indledende afdelinger på de to baner og finale på derbydagen i Berlin (Mariendorf).

I år er der også blevet kørt en indledende afdeling i Aalborg, hvorfra fire heste i mandags kvalificerede sig til finalen den 6. august – den tyske Derbydag – på Mariendorf-banen.

I mandags var der 150.000 kroner i samlet præmiesum – noget man jo ikke just ser i et ”ordinært” løb på en provinsbane.

Og de fire heste, der kvalificerede sig til finalen, skal ned og dyste om samlet 60.000 Euro – 450.000 kroner.

Pengene til løbsserien er bl.a. finansieret ved at arrangørerne har modtaget en antal fribedækninger ved hingste, der er opstaldet på hhv. Hanover Shoe Farm og Diamond Creek Farm i USA.

Noget af det økonomiske grundlag for Aalborg-løbet hviler på, hvor meget DTC kan sælge to fribedækninger efter hhv. Creatine og Sebastian K til.

Det vil ske på Derbyauktionen – Copenhagen Sale – den 26. august.

Creatine

Creatine (Andover Hall), der for to år siden bl.a. vandt Aabergs Memorial, udbydes på det danske marked af Ansager og koster 3.000 DKK + 4.500 dollars, mens Sebastian K (Korean) – verdensrekordholderen med 1.07.7 – ikke udbydes herhjemme, men i Sverige står til 0 + 40.000 SEK.

På den tyske Derbyauktion lørdag den 5. august sælges også fribedækninger ved Creatine og Sebastian K, men også ved Muscle Massive og Father Patrick – som sponsorater for Super Cup Trot.