TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Svendsen:2-åringerne er der!

af | 13. jun 2017 | Nyheder

Dags dato er kun ni 2-årige travere godkendt i Prøveløb, og det skyldes bl.a. at trænerne holder igen med at gøre dem klar til start, siger Skive-træneren Bent Svendsen, der ikke forstår sine kollegers tilbageholdenhed med at starte 2-åringer.

-En 2-åring tager ikke skade af at blive gjort klart til start, hvis den er ordentlig trænet op til det, siger Skive-træneren Bent Svendsen i en kommentar efter vi tidligere i dag bragte en artikel om de få 2-åringer, der hidtil er godkendt.

Bent Svendsen

-Mange af mine kolleger vil hellere vente med at starte hesten, til den er 3-år gammel, og jeg har dem mistænkt for, at så kan de beholde den længere i træning, siger Bent Svendsen videre.

-Men jeg synes, at det er forkert over for hesteejerne, der har investeret i en åring til måske 50.000 kroner og herefter betalt træning i et lille år og det er måske 75.000 – 100.000 kroner oveni.

Så skal hesten ud at starte for at tjene nogle penge efter min mening.

-Vore travheste er avlet til at kunne deltage i løb tidligt, og hvis man optræner dem grundigt, så tager de heller ingen skade af det, siger Bent Svendsen.

-Se bare, hvor mange stjerner en mand som Peter Rudbeck har bragt frem gennem årene, og de har alle startet som 2-åring.

-Jeg så på facebook, at Søren Åen havde gravet lidt i problematikken og fundet ud af, at af de sidste 10 års derbyvindere havde de otte i hvert fald gået Prøveløb som 2-åring.

-En hest som Rudolf le Ann – ja og Tarok startede også begge som 2-åring, så det er noget pjat at sige, at det ødelægger hestene hvis de starter som 2-åring.

Bent Svendsen vandt i fjor Dansk Opdrætningsløb med Come on Hugo Foto Ole Hindby

-Min træningsfilosofi med 2-åringer er, at jeg begynder med dem vi har købt på auktioner i september, hvor de først bliver kørt til, og når de er kommet for vogn, så bliver de kørt hver anden dag syv kilometer.

Efter seks måneder øges træningsmængden til 12 kilometer og nu træner vi dem sammen med de ældre heste, hvor de lærer at gå i ryg, udvendigt og foran.

På den måde opbygges hestens muskelmasse, og de bliver klar til at starte.

Hvis man tror man kan lave en 2-åring på en eftermiddag, så er det, at det går galt.

-Jeg forstår simpelthen ikke mine kolleger, der er imod at starte 2-åringer, og jeg vil opfordre dem til at revidere deres synspunkt, siger Bent Svendsen videre.

I en debat på facebook er det også fremme, at der kommer for mange penge ud til 2-åringerne og der er for få heste i disse løb.

-Det er jo noget pjat, siger Bent Svenssen.

-Se nu bare de hurtigløb, der køres engang imellem, hvor der er fyldt op med chanceløse heste for at der kan komme fem-seks heste til start.

– Så er det da bedre, at pengene går til de unge heste, der er investeret i og som er i professionel træning, slutter Bent Svendsen, der håber, at han med sine udtalelser kan få flere 2-åringer i løbene.

Selv arbejder Bent Svendsen med tre 2-åringer, hvoraf den ene er godkendt og en har gået baby-løb og er klar til at gå Prøveløb.

Den tredje er blevet sat tilbage i træningen  fordi den er blevet sparket i folden og derfor først kan være klar til september.