TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Caballion-sagen kører fortsat

af | 31. maj 2017 | Nyheder

Det er efterhånden tre år siden at svenske Caballion vandt Copenhagen Cup, men hvor den et par måneder senere blev konstateret positiv. Præmiepengene var imidlertid udbetalt – og dem vil ejeren ikke tilbagebetale.

Efter der forelå en negativ dopingprøve på Caballion efter dens sejr for Björn Goop i Copenhagen Cup 2014, blev præmiepengene udbetalt som en naturlig følge.

Imidlertid fik DTC nogle uger senere et praj om, at Caballion måske kunne være positiv for et stof, som der ikke var søgt efter i den første dopingprøve – og bingo!

Der var lige pludselig en positiv dopingprøve på Caballion.

Caballion vinder Copenhagen Cup 2014 foran udvendige Orali med Jeppe Juel.

Men præmiepengene var udbetalt til den svenske ejer i god tro, og vedkommende vil ikke betale dem tilbage.

Det har været genstand for et juridisk tovtrækkeri, som nu er endt med at sagen kommer forTingsrätten i Stockholm til efteråret.

DTC har rejst krav om ikke blot tilbagebetaling af løbspræmien på 750.000 DKK, men også om krav af sagens omkostninger.

Caballion blev diskvalificeret fra førstepladsen i Copenhagen Cup og i stedet blev Team Juels Orali rykket op som vinder, og dens ejer fik udbetalt forskellen mellem anden – og førstepræmien.

Også omkring Caballions træner, franskmanden Franck LeBlanc og hans dom blev der blæst.

Allerførst idømte DTC Leblanc verdenshistoriens hårdeste dopingdom med en bøde på 58.789 Euro.

Den dom appellerede den franske træner, og i september 2015 indgik Leblanc og DTC et forlig, der ret opsigtsvækkende er hemmeligholdt!

Og det er ikke så normalt at lave den slags fortrolige forlig i dopingsager, hvor straffe gerne skal fremstå til skræk og advarsel.